ροή ειδήσεων

TΩPΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK



Μια συμφωνία μέσα στον Αύγουστο μπορεί να αντιστρέψει άμεσα το οικονομικό κλίμα...Η άμεση επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους εντός του Αυγούστου μπορεί να αντιστρέψει άμεσα το οικονομικό κλίμα, ελαττώνοντας- ή ακόμη και εκμηδενίζοντας- σε μεσοχρόνιο ορίζοντα τις επιπτώσεις στην ιδιωτική κατανάλωση, σημειώνουν Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων οι αναλυτές της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank.


Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η ιδιωτική κατανάλωση αναμένεται βεβαίως να επηρεαστεί αρνητικά από τη μετάταξη ενός εκτεταμένου φάσματος προϊόντων και αγαθών σε υψηλότερο φορολογικό συντελεστή. Εξακολουθεί, όμως, να ευνοείται από τη διατήρηση του πληθωρισμού σε αρνητικό έδαφος και των τιμών του πετρελαίου και της βενζίνης σε σχετικώς χαμηλά επίπεδα, στηρίζοντας έτσι την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.


Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση του κλάδου του λιανεμπορίου, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις στην οργανική ανάπτυξη και τις συνέργειες με μικρότερες περιφερειακές αλυσίδες, δίδει τη δυνατότητα για την επίτευξη σημαντικών οικονομιών κλίμακας που θωρακίζουν τον κλάδο του λιανικού εμπορίου.



Παράλληλα, η διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και της χρήσης χρεωστικών και πιστωτικών καρτών μετά την επιβολή των ελέγχων κεφαλαίου -στην προσπάθεια των νοικοκυριών να προσαρμόσουν την «αγοραστική ισχύ» των χρημάτων τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς με εκείνα που κρατούν σε φυσική μορφή- συνιστά μία θετική εξέλιξη για τη δυναμική του λιανικού εμπορίου στο προσεχές μέλλον. Οι πληρωμές λιανικής χωρίς μετρητά παρέμεναν έως τώρα στην Ελλάδα σε πολύ χαμηλό επίπεδο σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.


Η επέκταση, μετά την επιβολή των ελέγχων κεφαλαίου, πιο αποτελεσματικών και ασφαλών τρόπων πληρωμής στο λιανεμπόριο, αναμένεται να ενισχύσει μακροπρόθεσμα την καταναλωτική εμπιστοσύνη και να μειώσει σημαντικά το κόστος των επιχειρήσεων του κλάδου για την ασφάλεια και αναγνώριση πλαστότητας των μετρητών καθώς και το κόστος χρηματαποστολών. Παράλληλα, η χρήση καρτών θα υποστηρίξει σημαντικά την προσπάθεια περιστολής της φοροδιαφυγής...

imiresia.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *