ροή ειδήσεων

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ! Πέθανε 16χρονη Eλληνίδα μετά την έκτρωση – Τι καταγγέλει ο πατέρας της (Εγγραφα-Ντοκουμέντα)


Το φως στην υπόθεση άρχισε να πέφτει μετά τις επίμονες προσπάθειες του πατέρα της, ...
ο οποίος ήταν αποφασισμένος να τα βάλει με όλους για να αποδείξει ότι το κορίτσι του δεν πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο ύστερα από επίσκεψη σε οδοντίατρο,αλλά πως κάτι σοβαρό είχε συμβεί και υπήρξε «υψηλή» συγκάλυψη.


Το 16χρονο κορίτσι ήταν παιδί χωρισμένων γονιών και ζούσε στην πόλη των Ιωαννίνων μαζί με τη μητέρα της. Κατά την επιστροφή της στα Γιάννενα, μια ξαφνική αδιαθεσία μέσα σε ταξί που οδηγούσε ο φίλος της μητέρας της στάθηκε μοιραία για τη ζωή της. Το παιδί μεταφέρθηκε από τον οδηγό σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου λίγη ώρα αργότερα άφησε και την τελευταία του πνοή.
Η αρχική ιατροδικαστική έκθεση είχε δείξει πως η 16χρονη ξεψύχησε από παθολογικά αίτια. Όταν,όμως, ο πατέρας της ειδοποιήθηκε για τον θάνατό της και ταξίδεψε στην Αλβανία,μόλις αντίκρισε τη σορό της,τίποτα δεν τον έπειθε ότι η ιστορία που έλεγαν ήταν αληθινή. Με όση ψυχραιμία διέθετε, απαγόρευσε να γίνει η ταφή της και ζήτησε δεύτερη νεκροψία-νεκροτομή στην Ελλάδα,η οποία προσδιόριζε ως αιτία θανάτου την εσωτερική αιμορραγία, ενώ διαπιστώθηκε πως είχαν αφαιρεθεί ζωτικά όργανα του κοριτσιού.



Ποινικές διώξεις
Ο πατέρας της Κωνσταντίνας,Γιώργος Αναγνώστης,πήρε ό,τι στοιχεία είχε από τις εξετάσεις που έγιναν στα Ιωάννινα, στα οποία φαινόταν η παραποίηση της ιατροδικαστικής εξέτασης στην Αλβανία.Ζήτησε τη βοήθεια του Συλλόγου Δικηγόρων Κατά της Διαφθοράς.Σχεδόν έναν χρόνο μετά,ασκήθηκε ποινική δίωξησε 4ειδικούς από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστών Αλβανίας, τους ElmasShaqiri, ZijaIsmaili, AdmirSinoimati και FatosHarito, για παραποίηση και συγκάλυψητης ιατροδικαστικής εξέτασης στο σώμα της 16χρονης κόρης του.

Έχασε τη ζωή της κατά την έκτρωση
Ο κ.Αναγνώστης,σε συνέντευξή του σε τοπικό κανάλι των Αγίων Σαράντα, ανέφερε:«Η κόρη μου δεν πέθανε στο Νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα, αλλά σε ιδιωτική κλινική που ξέρω ποια είναι, αλλά δενμπορώ να το αποκαλύψω ακόμη. Η κόρη μου πέθανε κατά τη διάρκεια έκτρωσης». Ο χαροκαμένος πατέρας, αναφερόμενος στον σύντροφο της πρώην συζύγου του,δεν δίστασε να κάνει λόγο για «υψηλές» γνωριμίες που τον βοήθησαν να συγκαλύψει την υπόθεση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει πληρώσειπροκειμένουνα πετύχει τη συγκάλυψη.
Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Αλβανίας, σε κάποιο σημείο της καταγγελίας που απέστειλανοι Δικηγόροι Κατά της Διαφθοράς στην Εισαγγελία Τιράνωνσχετικά με το τι συνέβη στην ιδιωτική κλινική όπου το κορίτσι πήγε προκειμένου να υποβληθεί σε διακοπή πιθανόν τετράμηνης κύησης,αναφέρεται πως ο ιατροδικαστήςπουεξέτασε τη 16χρονη στις 16/11/2014 διαπίστωσε αμέσως ότι τα τοιχώματα της μήτρας ήτανκατεστραμμένα, αλλά δέχθηκε ένα… τηλεφώνημα,το οποίο του υπέδειξε να είναιπροσεκτικός με την αιτία θανάτου.Μάλιστα, φωτογραφίζουν πολιτικό πρόσωπο.
Υπενθυμίζεται πως από το άψυχο σώμα της 16χρονης έλειπαν ζωτικά όργανα. Είχε αφαιρεθεί εξολοκλήρου η καρδιά της κοπέλας καθώς και μέρος του εγκεφάλου της, όπως και η μήτρα, γεγονός το οποίο καθιστούσε αντικειμενικά αδύνατη τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου, που, σύμφωνα με την πρώτη νεκροψία, ήταν εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ανευρύσματος. Έλληνες επιστήμονες σχολίαζαν πως, σύμφωνα με τις σύγχρονες πρακτικές της Ιατροδικαστικής, αφαιρούνται μόνο δείγματα των ζωτικών οργάνων και όχι ολόκληρα τα όργανα. Βέβαια, η τοξικολογική εξέταση έδειξε την ύπαρξητριπλάσιας δόσης αναισθητικού (λιδοκαΐνης),κάτι που έδειχνε πως στην κοπέλα είχε χορηγηθεί αναισθησία για έκτρωση.



Τα δείγματα που είχαν σταλεί δεν ήταν δικά της



Επιπλέον, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων είχε ζητήσει από το νοσοκομείοστους Αγίους Σαράντα δείγματα αίματος και οργάνων, τα οποία,όμως, δεν έριξαν φως στην υπόθεση θανάτου της Κωνσταντίνας, καθώς,ύστερα απόανάλυση DNA διαπιστώθηκε ότι τα δείγματα που είχαν σταλεί δεν ήταν δικά της!
«Ελπίζω πως με τους Δικηγόρους Κατά της Διαφθοράς θα διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της κόρης μου. Ξέρω, όπως και να έχει όμως,ότι η κόρη μου δεν πέθανε από τα αίτια που οι ιατροδικαστές ισχυρίζονται. Τα σημάδια στο σώμα της καθώς και η υψηλή ποσότητα λιδοκαΐνης δείχνουν ότι της είχε γίνει αναισθησία. Αυτή προφανώς δεν έγινε στο νοσοκομείο, αφού εκεί η κόρη μου έφτασε νεκρή. Κατά περίεργο λόγο, οι ειδικοί δεν βρήκαν φάρμακα στο αίμα της, ενώ οι Έλληνες ειδικοί βρήκαν. Έχω και αποδείξεις για το ποια κλινική είναι, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω προς το παρόν. Και οι εκδορές που βρέθηκαν στο σώμα της με κάνουν να πιστεύω ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε και βία απέναντί της. Όλα αυτά αναφέρονται λεπτομερώς στην ποινική δίωξη και η αστυνομία και η εισαγγελία τα γνώριζαν, αλλά σώπασαν».



Της έβγαλαν τη μήτρα και τον εγκέφαλο
Οι Δικηγόροι Κατά της Διαφθοράς αναφέρουν στην έκθεσή τους μεταξύ άλλων:«Της έβγαλαν τη μήτρα και τον εγκέφαλο για να εξαφανίσουν τα στοιχεία. Μια βάρβαρη συνωμοσία στοίχισε τη ζωή στη 16χρόνη Κωνσταντίνα Αναγνώστη, οι κρατικοί οργανισμοί σώπασαν, ενώ ο Σύλλογος Ιατροδικαστών έγινε συνένοχος, αποκρύπτοντας τα πραγματικά αίτια. Η τραγωδία ξεκίνησε το 2007, όταν οι γονείς της, Γιώργος και Αντιγόνη, υπέγραψαν το διαζύγιό τους. Αμέσως μετά το διαζύγιο. η μητέρα ανέλαβε την κηδεμονία της κόρης και, χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα της, την έστειλε στο Ορφανοτροφείο Ιωαννίνων, ενώ η ίδια άρχισε να συζεί με τον Σ.Π. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της μικρής στο ορφανοτροφείο, ο Σ.Π. την είχε πάρει αρκετές φορές μαζί του στα ταξίδια προς τους Αγίους Σαράντα, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα της μικρής. Την ίδια χρονική περίοδο, ο Σ.Π. συζούσε και με δεύτερη γυναίκα, με αρχικό “Λ”, στην πόλη των Αγίων Σαράντα, η οποία ήταν αξιωματικός της Διεύθυνσης Εγκλημάτων της αστυνομίας. Η γυναίκα αυτή ήταν διαζευγμένη και είχε έναν 20χρονο γιο. Μετά τις πολλές επισκέψεις, η Κωνσταντίνα έμεινε έγκυος και ανησυχούσε για το μέλλον της. Αφού πέρασε μια χρονική περίοδο 3 μηνών, ο Σ.Π. πήρε την Κωνσταντίνα μαζί του στους Αγίους Σαράντα, για να αποβάλει σε ιδιωτική κλινική ιδιοκτησίας της MondaCondi, κοντά στα δικαστήρια της πόλης».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *