ροή ειδήσεων

50χρονος Σύριος στη Ρόδο: Έγινα δουλέμπορος αναγκαστικά



Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 50χρονος Σύριος... που μετέφερε πριν από μερικές ημέρες 327 παράτυπους μετανάστες με αλιευτικό σκάφος από τα τουρκικά παράλια στη Ρόδο.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του 50χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε πως και ο ίδιος είναι πρόσφυγας, που θέλησε να φύγει μακριά από την χώρα του η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Όμως εξαιτίας του ότι δεν είχε χρήματα για να πληρώσει για την μεταφορά του από τα τουρκικά παράλια στην περιοχή μας, αναγκάστηκε – όπως είπε- να δεχτεί να χειριστεί το παλιό αλιευτικό καθώς έτσι δεν θα χρειαζόταν να καταβάλλει το οποιοδήποτε ποσό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 50χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ως οι 327 μετανάστες και πρόσφυγες βγήκαν στη Ρόδο μετά τις επτά το πρωί στις 25 Σεπτεμβρίου 2015. Με ένα παλιό αλιευτικό η κατάσταση του οποίου ήταν τέτοια που από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, οι 300 και πλέον άνθρωποι κατέπλευσαν στο νησί μας στην περιοχή μεταξύ Ιαλυσό και Κρεμαστής και αποβιβάστηκαν στην ακτή με την βοήθεια μίας σκάλας. Κάτοικοι της περιοχής είδαν τους μετανάστες και αμέσως ειδοποίησαν Λιμεναρχείο και αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των αλλοδαπών βρίσκονταν δεκάδες ανήλικα παιδιά αλλά και βρέφη, ορισμένα εκ των οποίων λίγων μόλις ημερών!

Πηγή: rodiaki.gr
altsantiri.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *