ροή ειδήσεων

Απερρίφθη το αίτημα της Χρυσής Αυγής για επανακαταμέτρηση του συνόλου των ψηφοδελτίων



Με απόφαση του Προέδρου Πρωτοδικών Ρόδου απορρίφθηκε χθες το αίτημα της Χρυσής Αυγής.... για την επανακαταμέτρηση του συνόλου των ψηφοδελτίων τα οποία έλαβαν τα κόμματα που πέτυχαν την είσοδό τους στη Βουλή στα Δωδεκανήσα.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ανάλογες αιτήσεις υποβλήθηκαν στο σύνολο σχεδόν των Πρωτοδικείων της χώρας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συντρέχουν λόγοι υποβολής ενστάσεων κατά του κύρους της απόφασης ανακήρυξης των αποτελεσμάτων.
Η Χρυσή Αυγή στοχεύει κυρίως στον έλεγχο των άκυρων ψηφοδελτίων καθώς πιθανολογεί ότι χάθηκε σημαντικός αριθμός ψήφων στο σύνολο της χώρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ειδικότερα ότι αν προσμετρηθούν στη δύναμη της Χρυσής Αυγής ακόμη 660 ψήφοι τότε θα εξασφαλίσει ακόμη μια έδρα στη Βουλή.
Ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Ρόδου, έκρινε συγκεκριμένα ότι δεν υπάρχει διάταξη που να προβλέπει την επανακαταμέτρηση και τον έλεγχο του συνόλου των ψηφοδελτίων στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων.
Εξαιρετικό πάντως ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι με την αίτησή της η Χρυσή Αυγή αφήνει σαφή υπονοούμενα για «εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές της Κυριακής»!
Στην αίτηση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
«Προς τον κ. Πρόεδρο Πρωτοδικών Ρόδου
ΑΙΤΗΣΗ
Του Σάββα Σπυρίδη του Νικολάου, περιφερειακού συμβούλου και πρώτου υποψηφίου βουλευτή με τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
Τυγχάνω υποψήφιος βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Δωδεκανήσου, συμμετέχων στο ψηφοδέλτιο του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, πρώτος των λοιπών συνυποψήφιων μου. Η άνοδος του κόμματός μου στην περιοχή της Δωδεκανήσου κατά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 ήταν λίαν σημαντική και ήδη δια των πανελληνίων υπολογισμών που κάναμε τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, διαπιστώσαμε ότι μία εκ των εδρών της Δωδεκανήσου ευρίσκεται ακόμη υπό αμφισβήτηση, εν όψει της νέας και τελικής καταμετρήσεως των ψήφων μετά τον επανέλεγχο των ψηφοδελτίων.
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου παρετηρήθη έντονη και εκτός ορίων αντιπολιτευτική δράση από οργανωμένες ομάδες κατά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και πληροφορήθηκα ότι καθ’ όλη την διάρκεια της ψηφοφορίας ασκήθηκαν πιέσεις σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα, ώστε να διαφοροποιηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, το περιεχόμενο αυτό δεν περιορίστηκε στην Δωδεκάνησο, αλλά είχε μια παλλαϊκή αντιδημοκρατική έξαρση κατά του κόμματος μας.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν, είναι επιβεβλημένο να γίνει ο σχετικός έλεγχος των ψηφοδελτίων των εκλογικών τμημάτων της Δωδεκανήσου προκειμένου να εξακριβώσω το αληθές αποτέλεσμα, τόσο των εγκύρων ψηφοδελτίων, όσο και αν τα ακυρωθέντα ψηφοδέλτια που αφορούσαν στο κόμμα μας ορθώς ακυρώθηκαν. Η ανάγκη επανελέγχου προβάλλει ακόμη εντονότερα, διότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή δεν είχε εκ των πραγμάτων εκλογικούς αντιπροσώπους, παρά σε λίγα τμήματα.
Ο ανωτέρω έλεγχος θα μου χρησιμεύσει στην άσκηση της κατά νόμον ενστάσεως κατ’ άρθρον 24 του Ν. 346/1976 «Περί Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου» κατά του κύρους των βουλευτικών εκλογών στην περιφέρεια της Δωδεκανήσου, ως η ένσταση αυτή περιγράφεται ειδικότερα στην εκλογική νομοθεσία. Η ένσταση αυτή μάλιστα, κατά τις σχετικές διατάξεις, πρέπει να είναι απολύτως ορισμένη ως προς την απόδειξη της ακυρότητας των ψηφοδελτίων που ο ενιστάμενος επικαλείται τόσο κατά το εκλογικό τμήμα, όσο και κατά τον αριθμό του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου το οποίον προσβάλλεται, θεωρώ, αξιότιμε κ. Πρόεδρε, ότι το έννομο συμφέρον μου για την υποβολή της υπό κρίση αιτήσεώς μου είναι αυταπόδεικτο και αυτός είναι ο λόγος που αιτούμαι την αποδοχή της.
Ρόδος, 24 Σεπτεμβρίου 2015
Μετά τιμής
Ο αιτών υποψήφιος
βουλευτής
Σάββας Σπυρίδης».



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *