ροή ειδήσεων

Έρχονται τα ΑΤΜ γάλακτος σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή



Με μικρή καθυστέρηση αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία... -στα τέλη κι όχι στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί- οι δύο αυτόματοι πωλητές (ΑΤΜ) γίδινου γάλακτος, που στήνει σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός "Θρακών Αμνός".

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Χρήστος Παρασχούδης, "αν δεν είχαμε τα capital controls, η εισαγωγή των μηχανημάτων από το Ισραήλ θα είχε γίνει εδώ και εβδομάδες και το πιο πιθανόν είναι σήμερα που μιλάμε να λειτουργούσαν ήδη οι αυτόματοι πωλητές".

Πάντως, το κατάστημα σε Αλεξανδρούπολη έχει "κλείσει" και ήδη καταβάλλονται τα ενοίκια από τον Ιούλιο, ενώ για την Κομοτηνή, όπως εξήγησε ο κ. Παρασχούδης: "έχει βρεθεί ο χώρος, ωστόσο δεν προχωρήσαμε σε συμβόλαιο, καθώς θεωρούμε πιο φρόνιμο να έρθουν πρώτα τα μηχανήματα. Πρέπει να φροντίζουμε να κρατάμε σε χαμηλό επίπεδο τα λειτουργικά μας έξοδα".

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της πιλοτικής προσπάθειας είναι τα μηχανήματα αυτά να αποτελέσουν τον ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ του παραγωγού και του καταναλωτή στην ευρύτερη περιοχή.

Μακροπρόθεσμα, οι άνθρωποι του συνεταιρισμού σκοπεύουν, σε συνεργασία με αγρότες και κτηνοτρόφους της Β. Ελλάδας, να προχωρήσουν στη δημιουργία μίνι-μάρκετ, μέσω των οποίων θα διανέμονται, φθηνά, ποιοτικά προϊόντα, με την προστιθέμενη αξία να την καρπώνονται οι ίδιοι "και να μην ...χάνεται στον δρόμο", όπως επισήμανε ο κ. Παρασχούδης. Φιλοδοξία των ανθρώπων του συνεταιρισμού, είναι να εφοδιάσουν με παστεριωμένο γίδινο γάλα τουλάχιστον όλες τις πρωτεύουσες νομών στη Β. Ελλάδα.

Ο συνεταιρισμός σε αριθμούς και το μεγάλο "στοίχημα"

Ο συνεταιρισμός "Θρακών Αμνός" ιδρύθηκε το 2012, έχει 160 μέλη αιγοπροβατοτρόφους, εκ των οποίων οι 60 γιδοτρόφοι, ενώ η ετήσια παραγωγή γίδινου γάλακτος ανέρχεται σε 1 εκατ. λίτρα. Μέσω των ΑΤΜ γίδινου γάλακτος θα πωλούνται αυτόνομα 400 λίτρα ημερησίως. Την παστερίωση του προϊόντος θα αναλάβει η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, "εταιρεία με την οποία υπάρχει ήδη συνεργασία για την απορρόφηση του γάλακτος των μελών μας" επισήμανε ο κ. Παρασχούδης.

Την ημερήσια τροφοδοσία των μηχανημάτων θα κάνει ο συνεταιρισμός, που θα αγοράσει φορτηγό προς αυτό τον σκοπό. Το ΑΤΜ γίδινου γάλακτος θα έχει ηλεκτρονικό πίνακα, όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να δει την ημερομηνία παστερίωσης και λήξης.

Ο κ. Παρασχούδης σχολίασε και τα μέτρα που προωθούνται στον αγροτικό κλάδο, επισημαίνοντας πως "αν ισχύσουν τα μέτρα που ακούμε, δεν θα επιβιώσει κανείς".

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *