ροή ειδήσεων

Ποιοι βουλευτές κέρδισαν και ποιοι έχασαν τις έδρες - Ολες οι ανατροπές



Σημαντικές αλλαγές στον χάρτη της Βουλής προέκυψαν από τα αποτελέσματα των εκλογών... Κάπια κόμματα έχασαν έδρες, κάποια άλλα κέρδισαν, υπήρξαν καραμπόλες και ανατροπές της τελευταίας στιγμής....



Οι απώλειες για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα καταγράφονται σε Α και Β΄Αθήνας και Αττικής (με τα έως τώρα δεdομένα -Ενσωμάτωση 75,89 %).


ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέντε βουλευτές Επικρατείας, όσους και τον περασμένο Ιανουάριο. Συγκεκριμένα εκλέγονται οι: Γιάννης Δραγασάκης, Θεανώ Φωτίου, Νίκος Κοτζιάς, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει μια έδρα στην Α’ Αθήνας με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη να μένει εκτός βουλής και να εκλέγονται οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Νίκος Φίλης.


Στην Β’ Αθήνας η Κουμουνδούρου πιθανότατα χάνει 2 έδρες και μένει εκτός Βουλής οδημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης (είχε ορκιστεί βουλευτής στην προηγούμενη βουλή ως αντικαταστάτης του Νίκου Χουντή). Επανεκλέγονται οι Ευκλείδης Τσακαλώτος Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Ξυδάκης κ.α. Τα νέα πρόσωπα που εκλέγονται στην συγκεκριμένη περιφέρεια είναι ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Ιωάννης Θεωνάς και Χρίστος Σπίρτζης, πρώην υπουργός.

Στην Α’ Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τρεις έδρες, εκλέγεται για πρώτη φορά όμως ο κ. Κώστας Δουζίνας που πήρε την θέση του Στάθη Λεουτσάκου που αποχώρησε.
Τον ίδιο αριθμό εδρών διατηρεί και στην Β’ Πειραιά όπου επικεφαλής τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Βίτσας στην θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη που αποχώρησε.

Στο υπόλοιπο Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει μια έδρα (από 6 σε 5) στην συγκεκριμένη περιφέρεια εκλέγονται για πρώτη φορά ο Αριστείδης Μπαλτάς και ο Γιάννης Δέδες. Υπενθυμίζεται ότι δεν συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος οι Αλέξης Μητρόπουλος και Ελένη Σωτηρίου.

Στην Αιτωλοακαρνανία πιθανότατα κερδίζει μια έδρα και μαζί με τους Γιώργο Βαρεμμένο και Μαρία Τριανταφύλου εκλέγεται και ο Δημήτρης Δούρος.

Στην Αργολίδα η βουλευτική έδρα αλλάζει χέρια και από τον Δημήτρη Κοδέλα που δεν συμμετείχε στις εκλογές πήγε στον Γιάννη Γκιόλα το ίδιο συνέβη και στην Αρκαδία με τον Γιώργο Παπαηλιού να γίνεται βουλευτής στην θέση του Κώστα Ζαχαριά που αποχώρησε διαφωνώντας με το μνημόνιο.

Στην Αχαία ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τις έδρες του σε 4 αλλά οι αλλαγές στα πρόσωπα είναι σημαντικές καθώς είχαν αποχωρήσει οι Βασίλης Χατζηλάμπρου και Μαρία Κανελλοπούλου. Αυτή την φορά φαίνεται να εκλέγονται οι Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Ριζούλης και Κώστας Κακκαβάς.

Στην Βοιωτία όπου οι δύο πρώτοι σε «σταυρούς» βουλευτές Γιάννης Σταθάς και Θανάσης Σκουμάς αποχώρησαν για την ΛΑΕ ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια έδρα και εξέλεξε τον Νίκο Θηβαίο.

Τα Γρεβενά άλλαξαν «χέρια» καθώς από την ΝΔ «έπεσαν» στον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να εκλέγεται ο Χρήστος Μπγιάλας

Αύξησε σε 3 από 4 τις έδρες στην Εύβοια και μαζί με τους Ευάγγελο Αποστόλου και Γιώργο Ακριώτη εκλέγεται ο Τάσος Πρατσόλης.

Στην Ημαθία το κόμμα διατηρεί τις 3 έδρες και στην θέση του Κώστα Λαπαβίτσα εκλέγεται ο Χρήστος Αντωνίου

Στην Α' Θεσσαλονίκης το κόμμα διατηρεί τις επτά έδρες όμως υπάρχουν σημαντικές αλλαγές προσώπων καθώς είχαν αποχωρήσει οι Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Ιωάννα Γαϊτάνη. Στην θέση τους εκλέγονται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης.

Τις δύο έδρες διατηρεί και στην Β' Θεσσαλονίκης μόνο που στην θέση της Λίτσας Αμμανατίδου Πασχαλίδου που αποχώρησε για την ΛΑΕ εκλέγεται ο Δημήτρης Μάρδας.

Στα Ιωάννινα εμφανίζει απώλεια δύο εδρών και μένει εκτός η Μερόπη Τζούφη και ο Γιάννης Καραγιάννης.

Στην Καβάλα παραμένουν οι 3 έδρες όμως στην θέση των Ηλία Ιωαννίδη και Αλεξάνδρας Τσανάκα που στήριξαν ΛΑΕ πήγαν οι Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου.

Αλλαγή προσώπου και όχι εδρών έχουμε και στην Καρδίτσα με την Παναγιώτα Βράντζα να εκλέγεται στην θέση του Νίκου Μιχαλάκη που αποχώρησε για το κόμμα του κ. Λαφαζάνη.

Στην Καστοριά η Ολυμπία Τελιγιορίδου μπαίνει στην Βουλή εκμεταλλευόμενη στην θέση που άφησε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Στην Κέρκυρα επανεκλέγεται η Φωτεινή Βακή ενώ στην θέση του Στέφανου Σαμοϊλη (αποχώρησε λόγω μνημονίου) ελέγχτηκε ο Κώστας Παυλίδης

Στην Κοζάνη αυξάνει τις έδρες σε 4 και εκλέγει βουλευτές εκτός του Δημήτρη Δημητριάδη (ήταν και τον Ιανουάριο) τους Θεμιστοκλή Μαμουλίδη, Ιωάννη Θεοφύλακτο και Γιώργο Ντζιμάνη

Στην Κόρινθο παραμένουν οι 3 έδρες μόνο που στην θέση του Θεοφάνη Κουρεμπέ (αποχώρησε για ΛΑΕ) εκλέγεται ο Γιώργος Τσόγκας

Στην Λάρισα το κόμμα αυξάνει τις έδρες από 2 σε 4 και εκλέγονται οι Αλέξης Τσίπρας, Αννα Βαγενά και για πρώτη φορά οι Νίκος Παπαδόπουλος και Αστέριος Πάπρας. Υπενθυμίζεται ότι η Ηρώ Διώτη δεν συμμετείχε στις εκλογές εκφράζοντας την διαφωνίας της με το μνημονιο ενώ αν ο κ. Τσίπρας κρατήσει την έδρα του Ηρακλείου και όχι της Λάρισας τότε μπαίνει στην Βουλή και ο Νίκος Σαμαράς.

Στο Λασίθι αντί του Κώστα Δερμιτζάκη εκλέγεται ο Εμμανουήλ Θραψανιώτης.

Στην Λέσβο αντί του Γιάννη Ζερδελή ο Γιώργος Πάλλης

Στην Μαγνησία το κόμμα χάνει μια έδρα αλλά μαζί με τους Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Κατερίνα Παπανάτσιου και Συμεών Μπαλλή εκλέγεται για πρώτη φορά και η Δήμητρα Μανώλη καθώς είχαν αποχωρήσει οι: Δανάη Τζίκα Κωστοπούλου και Κώστας Δελημήτρος λόγω μνημονίου

Στην Μεσσηνία το κόμμα χάνει μια έδρα αλλά εκλέγεται ο επικεφαλής Γιώργος Κατρούγκαλος και οι Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας που είχαν εκλεγεί τον Ιανουάριο καθώς είχαν αποχωρήσει για την ΛΑΕ οι Θανάσης Πετράκος και Ελένη Ψαρρέα.

Στην Πιερία το κόμμα διατηρεί τις 3 έδρες και εκλέγεται για πρώτη φορά ο Αστέριος Κάστορης στην θέση του Ζήση Ζάννα που συμμετείχε στις εκλογές με την ΛΑΕ

Εκτός μένει στην Ξάνθη ο Καρα Γιουσούφ Αιχάν καθώς χάνει μια έδρα το κόμμα

Στην Φθιώτιδα οι έδρες από 4 έγιναν 3 και εκλέγχθηκαν οι Απόστολος Καραναστάσης, Βέττας Δημήτρης και Θανάσης Μεχελής. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο είχαν εκλεγεί οι Βασίλης Κυριακάκης και Βασιλική Λέβα που δεν μετείχαν αυτή την φορά στις εκλογές.

ΝΔ
Με ελάχιστες διαφοροποιήσεις φαίνεται να κλείνει η κατανομή των εδρών για την ΝΔ καθώς μόλις σε πέντε εκλογικές περιφέρειες εμφανίζει αυξομειώσεις.

Ειδικότερα, η ΝΔ κερδίζει – κατά πάσα πιθανότητα - μια έδρα στην Β’ Αθήνας και μπαίνει στην Βουλή η κυρία Κατερίνα Παπακώστα. Παράλληλα διατήρησε τις δυνάμεις της στο υπόλοιπο Αττικής καθώς επανεκλέγεται ο Θανάσης Μπούρας ενώ εντός Βουλής φαίνεται να παραμένει μετά από θρίλερ εκτός η Ελενα Ράπτη.

Η ΝΔ επανακτά την μονοεδρική της Ευρυτανίας και επιστρέφει ο Κώστας Κοντογεώργος αλλά χάνει την μονοεδρική των Γρεβενών μένοντας εκτός ο Τιμολέων Κοψαχείλης

Σταθερές παραμένουν και οι τέσσερις έδρες επικρατείας καθώς επανεκλέγονται οι Θόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Οικονόμου.

Χρυσή Αυγή

Τις περισσότερες καραμπόλες του εκλογικού νόμου συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή που αν και αύξησε τις έδρες τις κατά δύο (από 17 σε 19) παρουσιάζει διαφοροποιήσεις σε εννιά εκλογικές περιφέρειες.

Συγκεκριμένα, το κόμμα χάνει μια έδρα στην Β’ Πειραιά και μένει εκτός ο Γιάννης Λαγός, στην Αιτωλοακαρνανία χάνει την βουλευτική έδρα ο Κώστας Μπαρμπαρούσης. Επίσης, χάνει την έδρα στην Αργολίδα όπου εκλεγόταν ο Γιώργος Γαλέος,

Κερδίζει την έδρα στην Φθιώτιδα και εκλέγεται ο Απόστολος Γκλέτσος, στην Μεσσηνία και επανεκλέγεται ο Δημήτρης Κουκούτσης, στην Μαγνησία και επανέρχεται ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, στην Βοιωτία (Ευάγγελος Καρακώστας) , και στην Χαλκιδική (Σωτηρία Βλάχου). Χάνει τέλος την έδρα στις Σέρρες (Αρτέμης Ματθαιόπουλος)

ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ αυξάνει τους βουλευτές του από 13 σε 17 ωστόσο λόγω του εκλογικού νόμου φαίνεται να χάνει τις έδρες σε Χαλκιδική (Γιάννης Δριβελέγκας) και Β’ Θεσσαλονίκης(Γιώργος Αρβανιτίδης). Κερδίζει όμως μια έδρα στην Αργολίδα (Γιάννης Μανιάτης), στηνΑχαϊα όπου αν δεν την κρατήσει η Φώφη Γεννηματα θα εκλεγεί ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, στην Δράμα (Χαρά Κεφαλίδου), στην Λάρισα (Νίκος Τσιλιμπίγκας) και στιςΣέρρες (Μιχάλης Τσελεπής). Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι η κυρία Φώφη Γεννηματα έχει να επιλέξει μεταξύ της έδρας στην Β’ Αθήνα και αυτή της Αχαϊας. Η τελική της επιλογή θα καθορίσει εάν θα μπει στην Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ή ο Θ. Παπαθεοδώρου.

Επίσης με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος εκλέγεται ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ποτάμι

Το Ποτάμι μετρά απώλειες επτά βουλευτών. Συγκεκριμένα, αυτή την φορά δεν εκλέγει βουλευτή Επικρατείας και μένει εκτός ο επικεφαλής Νικηφόρος Διαμαντούρος αλλά και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Επίσης, μια έδρα χάνει στην Β Αθήνας (Αντιγόνη Λυμπεράκη), στην Α Πειραια΄ (Σταυρούλα Αντωνάκου), στην Αχαϊα (Ιάσωνας Φωτήλας), στην Δράμα (Κυριάκος Χαρακίδης), Λάρισα(Κώστας Μπαριώτας), Σέρρες (Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου). Κερδίζει όμως μια έδρα στηνΡοδόπη και μπαίνει στην Βουλή ο Ιλχάν Αχμέτ

ΑΝΕΛ – ΚΚΕ – Ε.Κ.

Οι ΑΝΕΛ θα εμφανιστούν στην Βουλή με 3 βουλευτές λιγότερους. Το κόμμα του κ. Καμμένου χάνει την έδρα στην Εύβοια (Νίκος Μαυραγάννης), στην Κοζάνη (Χαρίσης Κάτανας) και στηνΛάρισα (Βασίλης Κόκκαλης). Το κόμμα αν και έβγαλε έδρα στην Β’ Αθήνας δεν θα έχει την κοινοβουλευτική στήριξη της Σταυρούλας Ξουλίδου που έχασε το τραίνο των εκλογών καθώς δεν κατέθεσε εγκαίρως την αίτηση συμμετοχής της αλλά και τον κ. Παύλο Χαϊκάλη που «διαγράφηκε» από τις λίστες λόγω της εμπλοκής του σε κυπριακή εταιρία.

Το ΚΚΕ εμφανίζει την απόλυτη ισορροπία και πιθανότατα θα εμφανιστεί στην νέα Βουλή με την ίδια κοινοβουλευτική ομάδα που είχε και στην προηγούμενη.

Η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη βγάζει βουλευτές σε όλες τις μεγάλες περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης. Συγκεριμένα, στην Α’ Αθήνας εκλέγεται ο Μάριος Γεωργιάδης, στην Β’ Αθήνας οι Βασίλης Λεβέντης και Γιώργος Καρράς, στην Α’ και Β Πειραιά οι Αναστάσιος Κατσαρής και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου αντίστοιχα, στην Αττική ο Δημήτρης Καβαδέλλας, στην Α και Β Θεσσαλονίκης οι Βασίλης Λεβέντης και Αριστείδης Φωκάς αντίστοιχα και στις Σέρρες ο Αναστάσιος Μεγαλομυστάκας.

Εκτός ηχηρά ονόματαΟι σημαντικότερες απώλειες προέρχονται από την Λαϊκή Ενότητα. Εκτός Βουλής μένουν οι πρώην υπουργοί Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη και Κώστας Ησυχος, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η αντιπρόεδρος Δέσποινα Χαραλαμπίδου και οι πρώην βουλευτές Κώστας Λαπαβίτσας, Ραχήλ Μακρή, Στάθης Λεουτσάκος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρέα, Γιάννης Ζαρδελής, Μηχάλης Κριτσωτάκης, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκουμάς, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου Πασχαλίδου κ.α.
Επίσης, στην επόμενη Βουλή δεν θα βρίσκονται η Ηρώ Διώτη, Βασιλική Λέβα, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ελένη Σωτηρίου, Δημήτρης Κοδέλας Στέφανος Σαμοϊλης κ.α. που διαφώνησαν με το μνημόνιο και αποφάσισαν να μην κατέβουν στις εκλογές.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *