επικαιρότητα

Στόχος η ανακοπή του κύματος μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικόΗ ανακοπή του ρεύματος μαζικής μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό αποτελεί έναν από τους βασικούς κυβερνητικούς στόχους, δηλώνει...

σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αυγή», ο υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης.

Πολιτική στρατηγική του Υπουργείου για την διάθεση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ είναι όπως εξηγεί «να κατευθύνουμε τα οικονομικά του αποτελέσματα προς την κοινωνική πλειοψηφία, με ιδιαίτερη μέριμνα γι΄ αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση».

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους σχεδιάζεται η πληρωμή 4,5 δισ. ευρώ ώστε να ολοκληρωθούν ομαλά τα προγράμματα της τρέχουσας περιόδου και να ξεκινήσουν επιτυχώς εκείνα της επόμενης, για τα οποία μάλιστα προβλέπονται κονδύλια 26 δισ. ευρώ.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να δοθεί έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία, στην επιχειρηματικότητα των νέων, στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, στα έργα προστασίας του περιβάλλοντος, στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού».

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Χαρίτση, η ενίσχυση θα λάβει υπόψη της τον αγροδιατροφικό τομέα, τον τομέα των φαρμάκων, των νέων τεχνολογιών, των logistics, τη βιομηχανία υλικών, την περιβαλλοντική βιομηχανία και βέβαια τον τουρισμό, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται σχετική πρόσκληση για δράσεις ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχουν τουριστικές επιχειρήσεις, στην κατεύθυνση της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/9/15, 7:39 μ.μ.

    Οταν πρωθυπουργοί και υπουργοί βολεύουν στο δημόσιο ημετέρες και ημέτερεους μην περιμένεις να σταματήσεις την φυγή των νέων που σας έχουν αηδιάσει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Ψηφοφορία Δήμου

Δείτε επίσης

Ψηφοφορία Περιφέρειας