ροή ειδήσεων

Σκορδάς: «Καταργήστε τα χαρτονομίσματα»



Κανένα πρόσχημα πλέον από τους νεοταξίτες …

Πρώτη φορά ακούγεται από τον τέως υφυπουργό η πρόταση πλήρους κατάργησης των χαρτονομισμάτων – Προτείνει την υιοθέτηση των χρεωστικών καρτών σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας

Κατάργηση της εγχρήματης οικονομίας και την επιβολή συναλλαγών μονάχα με κέρματα κι όχι χαρτονομίσματα προτείνει με άρθρο του ο τέως υφυπουργός Ανάπτυξης της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ Θανάσης Σκορδάς, σε μια πρόταση που για πρώτη φορά ακούγεται με τρόπο ολοκληρωμένο εντός των capital controls και της γενικής στενότητας του χρήματος.

Ο κ. Σκορδάς, σε άρθρο του στην Καθημερινή, υποστηρίζει πως αντί της σκληρής φορολόγησης λόγω του φαινομένου της φοροαποφυγής, η υιοθέτηση χρεωστικών καρτών σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας και η αποφυγή πληρωμών με τρόπο πλήρη με ρευστό, θα οδηγήσει σε θεαματικά αποτελέσματα ως προς τις δημόσιες εισπράξεις εσόδων με αποτέλεσμα τη φορολογική ελάφρυνση των πολιτών.

Σε μια περίοδο που οι πολίτες ταλαιπωρούνται λόγω των capital controls, ο κ. Σκορδάς καταθέτει μια διαφορετική προβληματική για το θέμα, καλώντας στην κατάργηση των χαρτονομισμάτων ως τρόπο ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *