επικαιρότητα

Τέλος στα πρόστιμα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις: Δείτε τι αλλάζει...Τα σενάρια είναι δύο και έχουν τις ίδιες πιθανότητας να αποτελέσουν το επόμενο βήμα...

σε ό,τι αφορά στα πρόστιμα για όσους δεν κόβουν αποδείξεις και προσπαθούν έτσι να φοροδιαφύγουν. Το ένα σενάριο λέει ότι τα πρόστιμα θα καταργηθούν, ενώ το δεύτερο λέει ότι θα παραμείνουν αλλά θα μειωθούν ως και στο 1/10.

Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά στα πρόστιμα, πρόβλημα το οποίο αναγνωρίζουν και οι δανειστές. Το πρόβλημα είναι η είσπραξη των προστίμων. Είναι χαρακτηριστικό ότι για κάθε 100 ευρώ προστίμων το κράτος υπολογίζεται ότι εισπράττει στην καλύτερη περίπτωση 0,50 λεπτά του ευρώ. Κάπως έτσι αναζητείται λύση, από κοινού με τους δανειστές.
Η μια λύση που προτείνεται είναι η δραματική μείωση των προστίμων.

Για παράδειγμα σήμερα το πρόστιμο για κάποιον που δεν κόβει μια απόδειξη σήμερα ξεκινάει από τα 250 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 500. Με λίγα λόγια σε έναν και μόνο έλεγχο σε μια ταβέρνα για παράδειγμα οι ελεγκτές μπορεί και να επιβάλουν από 2.500 ως και 5.000 ευρώ πρόστιμο. Ένα ποσό το οποίο όμως το κράτος δεν εισπράττει, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, ποτέ! Έτσι μελετάται η μείωση των προστίμων σε ποσά από 10 ως 20 ευρώ για κάθε απόδειξη, ποσά τα οποία ο φορολογούμενος μπορεί να πληρώσει.

Η μείωση των προστίμων ωστόσο μπορεί να εκληφθεί και ως ατιμωρησία και να εκτινάξει τη φοροδιαφυγή στα ύψη. Έτσι μελετάται ένα δεύτερο σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση οι ελεγκτές δεν θα κόβουν πρόστιμα, αλλά με βάση την εμπειρία τους και τα στοιχεία από τον έλεγχο που θα διενεργούν θα βεβαιώνουν φόρο. Με τον τρόπο αυτό ο φορολογούμενος δεν θα μπορεί να ξεφύγει καθώς η μη πληρωμή φόρων έχει πολλαπλάσιες επιβαρύνσεις και ποινές σε σχέση με ένα πρόστιμο από την εφορία.

dete.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: ΑΓΑΠΗΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΤΕΒΕ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ . ΕΝΩ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΩ ΞΕΡΩ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΆΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ
ΑΓΓΙΖΕΙ

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά