ροή ειδήσεων

Οι επιστήμονες έκαναν λάθος - Δεν συνέβη ποτέ προσωρινή παύση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης



Η πρόσφατη παύση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης δε συνέβη ποτέ, και τα αποδεικτικά στοιχεία για αυτή τη θεωρία δεν...


έχουν σοβαρή στατιστική υποστήριξη, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
Η φαινομενική παύση στην αύξηση της θερμοκρασίας τα τελευταία 15 χρόνια, που έγινε δεκτή από πολλούς επιστημονικούς κύκλους, είναι μία λανθασμένη εκτίμηση που προκύπτει από τη χρήση ελαττωματικών και ακατάλληλων στατιστικών μεθόδων, δήλωσαν οι επιστήμονες του Στάνφορντ.
«Εξετάσαμε τους διάφορους επιστημονικούς ισχυρισμούς που έχουν γίνει σχετικά με την προσωρινή παύση και δοκιμάσαμε αν αντέχουν σε αυστηρό στατιστικό έλεγχο», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Μπάλα Ρατζαρατνάμ.
Οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής και οι υπόλοιποι υποστηρικτές της θεωρίας υποστηρίζουν πως ο ρυθμός της υπερθέρμανσης έχει επιβραδυνθεί και κάποιες φορές σταματήσει τελείως τα τελευταία 15 χρόνια.
Οι ερευνητές του Στάνφορντ ανέλυσαν δεδομένα θερμοκρασίας από τα τελευταία 15 χρόνια σε σύγκριση με τις προηγούμενες δεκαετίες και εξέτασαν τα στατιστικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την αρχική ανάλυση. Κατά αυτόν τον τρόπο ανακάλυψαν πως ο αριθμός των σημείων δεδομένων για την υποτιθέμενη παύση ήταν πολύ μικρότερος από ό,τι απαιτούν τα περισσότερα στατιστικά εργαλεία ώστε να προκύψουν αξιόπιστα αποτελέσματα.
Επιπλέον, πολλές από τις στατιστικές τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν δεν ήταν κατάλληλες για την αποτύπωση γεωφυσικών διεργασιών όπως η παγκόσμια διακύμανση της θερμοκρασίας.
Όταν οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα νέο στατιστικό πλαίσιο ειδικά για την απόδοση των σχετικών γεωφυσικών φαινομένων, διαπίστωσαν ότι η υποτιθέμενη παύση στατιστικά εξαφανίστηκε.
«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν σαφώς ότι, όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία των μακροπρόθεσμων δεδομένων θερμοκρασίας του πλανήτη, δεν υπήρξε ποτέ μια παύση ή επιβράδυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη», δήλωσε ο Νόα Ντίφενμπο, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Εξάλλου τα ευρήματα υποστηρίζουν μια άλλη πρόσφατη μελέτη, η οποία διαπίστωσε ότι οι σημαδούρες στον ωκεανό που χρησιμοποιούνται για την καταγραφή της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας σημείωναν χαμηλότερες μετρήσεις σε σχέση με αυτές των πλοίων στις ίδιες περιοχές. Όταν διορθώθηκαν οι μετρήσεις από τις σημαδούρες, τα δεδομένα δεν υποστήριζαν πλέον τη θεωρία της παύσης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *