ροή ειδήσεων

Η JUSK το ανίπαλο δέος των ΙΚΕΑ άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα [ΦΩΤΟ]


Τις πύλες του άνοιξε χθες το πρώτο κατάστημα της δανέζικης JYSK στη χώρα μας.... Η πολυεθνική που έχει ήδη παρουσία σε άλλες 37 χώρες εγκαινίασε χθες το πρώτο κατάστημά της στην Αθήνα, στην περιοχή των Κάτω Πατησίων, στην οδό Κουρτίδου 41, όπου, μέχρι πρότινος, λειτουργούσε υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl.

Από το πρωί η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και η ροή στα ταμεία συνεχής, με τη διοίκηση της εταιρείας να εκφράζει την ικανοποίησή της και να παίρνει μια «γεύση» από το ελληνικό καταναλωτικό κοινό. Πολλοί ίσως αναρωτηθούν τι «γυρεύει» τώρα η γνωστή πολυεθνική στη χώρα μας και γιατί επενδύει σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Όπως αναφέρει στο Fortune Greece o Γενικός Διευθυντής της JYSK, Jan Bogh, ένα χρόνο πριν κλείσει η συμφωνία η διοίκηση της JYSK έκανε έρευνα αγοράς, μελετούσε τον ανταγωνισμό και περίμενε υπομονετικά μέχρι να κάνει την τοποθέτησή της. Άλλωστε η Ελλάδα, η Πορτογαλία και το Βέλγιο ήταν οι μόνες χώρες που έλειπαν από το «χαρτοφυλάκιό» της.




o Γενικός Διευθυντής της JYSK, Jan Bogh.

«Στόχος μας είναι να είμαστε μια ευρωπαϊκή εταιρεία που θα δραστηριοποιείται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης. Δεν σας κρύβω πως οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μας προκαλούσαν “πονοκέφαλο” και κάναμε διαρκώς meetings για να δούμε πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν τελικά οι διαδικασίες. Είχαμε δυσκολία στις συναλλαγές. Τώρα είμαστε προετοιμασμένοι και έχουμε μπει στη σωστή τροχιά».

Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ και 40 καταστήματα
Ο κ. Bogh μας διαβεβαιώνει πως η JYSK είναι ένα brand που ήρθε για να μείνει στην ελληνική αγορά. Εάν η λειτουργία του πρώτου καταστήματος είναι επιτυχής το business plan προβλέπει ότι σε βάθος πενταετίας θα προστεθούν στο δίκτυό της JYSK επιπλέον καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και τα μεγάλα νησιά, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε 40.Πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα προσθέσει ένα νέο παίκτη στην αγορά των ειδών ύπνου. «Θα είμαστε χαρούμενοι εάν εμφανίσουμε κέρδη σε τρία χρόνια από τώρα. Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε. Κάθε αγορά ωριμάζει με διαφορετικό τρόπο».

«Δεν βλέπουμε την ΙΚΕΑ ως ανταγωνιστή»
Παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων που πωλούνται από τη JYSK, είναι παρόμοιο με εκείνο των ΙΚΕΑ και θα υπάρξει σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων, ο κ. Bogh αναφέρει πως όχι μόνο δεν τον φοβίζει ο ανταγωνισμός, αλλά τον χαροποιεί το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι εξοικειωμένοι με την σκανδιναβική φιλοσοφία και τα προϊόντα. Λαμβάνοντας δε υπόψη τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα δεσμεύεται ότι θα υπάρξει μια πτώση στις τιμές της τάξης του 10% συγκριτικά με τους ανταγωνιστές. «Η βασική μας διαφορά από τα ΙΚΕΑ είναι ότι θα έχουμε περισσότερα καταστήματα που θα βρίσκονται σε σημεία που είναι πιο κοντά στον καταναλωτή».

Ανάγκη για σταθερότητα στο εσωτερικό της Ελλάδας
Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Bogh επισημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό να παραμείνει η κατάσταση σταθερή στο εσωτερικό της χώρας, ενώ μας καθησυχάζει λέγοντάς μας πως η γραφειοκρατία στην Ελλάδα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο νομίζουμε. «Θα υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα όσο διεξάγονται απλώς συζητήσεις και η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε έργα.Ο τρόπος πάντως που παρουσιάζονται οι ειδήσεις από την Ελλάδα στα ΜΜΕ της Δανίας δείχνει ότι τα πράγματα έχουν καλυτερεύσει για τη χώρα συγκριτικά με το καλοκαίρι. Όσο για την γραφειοκρατία δεν ήταν κάτι που μας τρόμαξε.Έχουμε δραστηριοποιηθεί σε χώρες με μεγαλύτερη γραφειοκρατία από την Ελλάδα οπότε είμαστε συνηθισμένοι. Αυτό είναι άλλωστε μέρος του παιχνιδιού».



Σημειώνεται πως η JYSK θεωρείται από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες καθώς κάθε εβδομάδα η πολυεθνική ανοίγει δύο νέα καταστήματα, διαθέτοντας αυτή τη στιγμή περισσότερα από 2.275 καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Ένα από τα καταστήματα που άνοιξε τις τελευταίες εβδομάδες είναι στη Ρουμανία, όπου η εταιρεία διαθέτει συνολικά 25 μαγαζιά. Ακόμη στην λίστα των χωρών όπου η εταιρεία διαθέτει παρουσία ανήκουν η Σκανδιναβία, η Γροιλανδία, τα νησιά Φερόε, η Εσθονία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, τα Σκόπια, η Ιταλία, η Κίνα, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Αρμενία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία και η Ινδονησία.

Σήμερα η Jysk απασχολεί συνολικά 19.000 υπαλλήλους και παρουσιάζει συνολικό κύκλο εργασιών άνω των 3 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα, μετά την Αθήνα, στο πρόγραμμα της εταιρείας βρίσκεται η επέκταση, μέσα Οκτωβρίου, στην Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη (τέλη Οκτώβρη) και το Ελληνικό (τέλη Νοέμβρη).


fortunegreece.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *