ροή ειδήσεων

Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου πλήρωσε πρόστιμο για τον ΦΠΑ 23%!


Η εφορία δεν δέχθηκε την παράταση που έχει δοθεί με δελτίο τύπου του ΥΠΟΙΚ...
και του ζήτησαν να πληρώσει 110 ευρώ - Συνάντηση Φίλη με εκπροσώπους της Ενωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων σήμερα για «να σπάσει ο πάγος» Συνεχίζεται το αλαλούμ με το ΦΠΑ στην εκπαίδευση χωρίς κανένας να μην μπορεί να πει τι ακριβώς θα ισχύσει και πότε.



Σήμερα ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Ενωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων στην προσπάθειά του «να σπάσει ο πάγος», ενώ συνεχίζονται οι αντικρουόμενες πληροφορίες μετά και τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επίτροπου Π. Μοσκοβισί ότι ο ΦΠΑ θα είναι 23% ή μηδενικός.

Ενδεικτικό της ανακολουθίας της κυβέρνησης είναι ότι έπεσαν ήδη τα πρώτα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες σχολείων και φροντιστηρίων που πίστεψαν ότι ισχύουν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις και δεν έσπευσαν να ενταχθούν στο νέο καθεστώς ΦΠΑ 23% που ισχύει κανονικά, μέχρι να αλλάξει.

Οι εφοριακοί δεν ρισκάρουν τη δουλειά τους, όπως φαίνεται και κάλεσαν τον κ. Β. Αντωνιάδη ιδιοκτήτη σχολείου και φροντιστηρίου στον Πειραιά να καταβάλλει πρόστιμο 110 ευρώ, καθώς δεν είχε υπαχθεί στο καθεστώς ΦΠΑ.

Το σχολείο και το φροντιστήριο του κ. Αντωνιάδη βρίσκονται σε δύο διαφορετικούς δρόμους, στην ίδια περιοχή, ωστόσο υπάγονται σε δύο διαφορετικές ΔΟΥ. Την περασμένη Παρασκευή, ημέρα που δόθηκε νέα παράταση ο κ. Αντωνιάδης μετέβη στην εφορία για να υπαχθεί στον ΦΠΑ. Στην πρώτη, δέχθηκαν την αίτησή παράτασης, ενώ στη δεύτερη δεν δέχθηκαν την παράταση και του επέβαλαν πρόστιμο 110 ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε παράταση έως τα μέσα Νοεμβρίου, ωστόσο οι ιδιοκτήτες σχολείων κάνουν λόγο για «παγωμένα ταμεία», καθώς οι γονείς δεν πληρώνουν μέσα σε όλη αυτήν την αναστάτωση περιμένοντας να δουν πόσο βαθιά θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Η νέα παράταση ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ των ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων θα δοθεί έως ότου βρεθούν τα ισοδύναμα για την κατάργηση του μέτρου ενώ αναμένεται σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί τις προσεχείς μέρες στη Βουλή, θα συμπεριληφθούν διατάξεις, για την παράταση εφαρμογής του ΦΠΑ.

Για τα ισοδύναμα 300 εκατ. ευρώ συζητείται η αύξηση των Τελών Κυκλοφορίας αλλά και συμπληρωματικά μέτρα.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *