ροή ειδήσεων

Ασφαλιστές: Βοήθεια! Δεν μπορώ να ζήσω με προμήθεια 5 ευρώ ανά όχημα!



Εσείς πόση ώρα χρειάζεστε για να ασφαλίσετε ένα όχημα? Για να δούμε λίγο έναν ασφαλιστή πως ασφαλίζει ένα αυτοκίνητο...

Χτύπησε το τηλέφωνο σου διαμεσολαβητή μου και ένας υποψήφιος ‘’ψαγμένος’’ πελάτης, σε ενημερώνει πως λήγει η ανανέωση του οχήματος του και θέλει μια ανταγωνιστική προσφορά? Βάλε ένα ρολόι απέναντι σου και ξεκίνα να χρονομετράς…για να δεις και πόσο πληρώνεσαι την ώρα και να αναρωτηθείς μήπως πληρώνεσαι λιγότερο ανά ώρα από μία αλλοδαπή Φιλιππινέζα καθαρίστρια.
Χρόνος να καταγράψεις ευλαβικά όλα τα στοιχεία του.. Αριθμό κυκλοφορίας, ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας, ημερομηνία μεταβίβασης, Φ/Ι, τυχόν ιδιαιτερότητες μοντέλου, έδρα, ΑΦΜ ιδιοκτήτη, ημερομηνία γέννησης ιδιοκτήτη και οδηγού, ημερομηνία διπλώματος ιδιοκτήτη και οδηγού και βέβαια τι πακέτο καλύψεων επιθυμεί.. Δεν πιστεύω να παρέλειψες τίποτα… Γιατί η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ασφαλιστικής εταιρείας που συνεργάζεσαι, πιθανόν θα αρνηθεί να σου απαντήσει ..Χρόνος να τσεκάρεις το κόστος σε τέσσερις -πέντε εταιρείες, ώστε να ενημερωθείς για το μέσο ασφάλιστρο της αγοράς.. Απαραίτητο στην πώληση οχημάτων, ώστε να αποφύγεις τις "οικονομικότερες αντιρρήσεις’’ του υποψήφιου πελάτη.. Χρόνος να φακελώσεις ηλεκτρονικά τουλάχιστον τρεις προσφορές ασφάλισης, γιατί είσαι ενημερωμένος ασφαλιστής και τυπικός στις διαδικασίες που σου έχει επιβάλει η πράξη 30/31 της Τραπέζης της Ελλάδος… Και επειδή έχεις μεράκι, καταγράφεις και ένα έντυπο αναγκών… Χρόνος να του εξηγήσεις, να τον πείσεις, να σου στείλει άδεια, δίπλωμα, προηγούμενο ασφαλιστήριο, ταυτότητα, αποδεικτικό ΑΦΜ, ένα λογαριασμό ΔΕΗ και οπωσδήποτε «πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων»!


Συγχαρητήρια μόλις πούλησες μια ασφάλεια οχήματος ! Σε περίπτωση που δεν διαθέτεις γραμματέα ή βοηθό, τώρα αρχίζει ο γραφειοκρατικός Γολγοθάς σου..


Χρόνος να καταχωρήσεις όλα τα παραπάνω στοιχεία, στην ηλεκτρονική αίτηση της συνεργαζόμενης εταιρείας , να εκδόσεις ειδοποίηση πληρωμής και να ενημερώσεις τον πελάτη σου να προπληρώσει τα χρήματα ,εκτός εάν έχεις επιλέξει να «σταυρωθείς» επιτόπου, με την χρέωση πινακίου και την εξόφληση ασφάλιστρων 7ημέρου Παρασκευής… Αισίως και εφόσον ο εκτυπωτής σου έχει μελάνι, εκτυπώνεις το συμβόλαιο, το παραδίνεις στον πελάτη και περιμένεις να πάρεις την προμήθεια σου.. τον επόμενο μήνα (άσχετα αν έχεις να πληρώσεις βενζίνη να πας στον πελάτη)!


Πόσα χρήματα θα μείνουν καθαρά στην τσέπη σου, αφού αφαιρέσεις εργατοώρες, λειτουργικά έξοδα, ασφαλιστικές εισφορές και φορολογία? Μήπως μπήκες μέσα ? Πως θα επιβιώσεις τον επόμενο μήνα με μέση προμήθεια ανά όχημα 5-10 euro?


Ήρθε η ώρα ενόψει της νέας χρονιάς και της ακραίας φορολογίας, να σκεφτείς τα προϊόντα, τους κλάδους και τον τρόπο που δουλεύεις.. Εφάρμοσε νέες τακτικές, πρότεινε και ένα δεύτερο ασφαλιστικό προϊόν και τόλμησε να ζητήσεις συστάσεις … δεν έχεις άλλο χρόνο για χάσιμο.. Ίσως είναι ώρα να πουλήσεις τον «χρόνο» σου για μεγαλύτερη προμήθεια σε άλλο προϊόν, εκτός αυτοκινήτου, με μεγαλύτερη προμήθεια. Η οικογένεια σου και οι προσωπικές σου υποχρεώσεις πιθανόν να σε οδηγήσουν σε άλλο επάγγελμα! Δεν είναι ώρα να γίνεις απατεώνας ή κλέφτης χρησιμοποιώντας μη νόμιμες πρακτικές «ανακατέβοντας» στις τσέπες σου τα λίγα δικά σου χρήματα με αυτά των πελατών. Ειλικρινά δε θα σου συνιστούσα να πάρεις δάνειο από κάποια εταιρία γιατί θα σου «πιεί» το αίμα και θα σε «γδάρει» στην προσωπικότητα σου μέχρι να ξεχρεώσεις.


Ο χρόνος είναι χρήμα διαμεσολαβητή μου ..και ποιος σπαταλά το χρήμα σήμερα?



Μέντωρ Διαμεσολαβητής



Υ.Γ. Φίλε συνάδελφε, ξέχασα να σου θυμίσω πωε πρέπει να στείλεις την Πρωτοχρονιά και ένα ημερολόγιο που σου το χρεώνει η εταιρεία και ένα εταιρικό δώρο που έδωσε ο συνάδελφος, στυλό ή μπρελόκ και οπωσδήποτε να στείλεις γραβάτα ή λουλούδια στη γιορτή και να πάρεις και τρία-τέσσερα τηλέφωνα στη γιορτή της γυναίκας και για την κόρη που πάντρεψε! Φυσικά δε θα ξεχάσεις και τα γενέθλια... Και αν έχει και κατάστημα, πέρνα να ψωνίσεις καμιά μέρα!!!

Ναι, είδες πόσα θαύματα γίνονται με 5 ευρώ προμήθεια!


nextdeal

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *