ροή ειδήσεων

Θεματική Ρόδος: Ανακαλύπτω και Συμμετέχω...



Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου διαθέτει από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015...
στα Γραφεία Πληροφοριών του Δήμου Ρόδου ένα καινούριο έντυπο με θέμα «Θεματική Ρόδος: Ανακαλύπτω και Συμμετέχω».

Το έντυπο έχει τυπωθεί αρχικά στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα ενώ για την επόμενη τουριστική περίοδο θα κυκλοφορήσει επίσης στη γερμανική, τη γαλλική, την ιταλική, τη ρωσική, την ολλανδική, τη σουηδική, την τούρκικη και την ισπανική γλώσσα και είναι τυπωμένο σε χαρτί μεγέθους Α3.

Χρηματοδοτήθηκε από Κοινοτικούς πόρους και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα «Προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των επιλέξιμων περιοχών του Δήμου Ρόδου, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Δήμου Αταβύρου» (κωδικός: 70/7341.0002).

Στη μία πλευρά του αναφέρεται στις πολιτιστικές γιορτές που πραγματοποιούνται στις Δημοτικές Ενότητες Αταβύρου, Καμείρου και Νότιας Ρόδου τονίζοντας ότι είναι στην πλειοψηφία τους θρησκευτικές αν και υπάρχουν κι αυτές που συνδέονται με τη γη και τους καρπούς της. Το έντυπο ενημερώνει τους επισκέπτες του νησιού για το πότε τα πανηγύρια λαμβάνουν χώρα και σε ποια χωριά, ώστε να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αυτά και να γνωρίσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας.

Στην άλλη πλευρά του το έντυπο παραθέτει στον επισκέπτη ενδιαφέρουσες προτάσεις που θα του προσφέρουν ουσιαστικές τουριστικές εμπειρίες που συνδέονται με την ανάμειξή του με τους ζεστούς και φιλόξενους Ρόδιους, τις μοναδικές ομορφιές του νησιού και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του. Γίνεται αναφορά σε δράσεις όπως η πεζοπορία, η ανάβαση, οι επισκέψεις σε παραδοσιακά σπίτια, λαογραφικά μουσεία, στο Φράγμα της Απολακκιάς, σε ελαιοτριβεία, στους δρόμους του κρασιού, στην ποδηλασία, το ψάρεμα, τις καταδύσεις, τα θαλάσσια αθλήματα αναψυχής και σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα διαχειρίστηκε η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Οργάνωσης του Δήμου Ρόδου. Τη διενέργεια του μειοδοτικού διαγωνισμού διεκπεραίωσε το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου Ρόδου. Μειοδότης ανακηρύχθηκε η εταιρία «Praxis Plus Αδαμαντία Καραγιάννη και Σία Ο.Ε.». Την εποπτεία της δημιουργίας του εντύπου είχε η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *