ροή ειδήσεων

Τουρισμός, η ελαφριά ...βιοτεχνία της Ελλάδας



Τουρίστες από όλο τον κόσμο ψήφισαν διαδικτυακά για το ποια θεωρούν τα χειρότερα αεροδρόμια στην Ευρώπη....
Τα αποτελέσματα του γκάλοπ είναι αποκαρδιωτικά για τη χώρα μας. Στο ΤΟΠ-10 των χειρότερων αεροδρομίων ανήκουν τέσσερα ελληνικά.

Και, μάλιστα, όχι όποια και όποια. Τα… πρωτοκλασάτα, στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Σαντορίνη, Ρόδος, Κέρκυρα, Ηράκλειο.

Οι τουρίστες βάζουν ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι. Πέρα από την αρνητική ψήφο, σχολιάζουν τα κοινά… προτερήματα των τεσσάρων αερολιμένων. Ελλιπής καθαριότητα, τεράστιες ουρές αναμονής στο check in των επιβατών, ανυπαρξία εμπορικών χώρων. Με απλά λόγια, τα χαρακτηρίζουν τριτοκοσμικά.

Στο χέρι των νέων «ενοικιαστών» που θα αναλάβουν τη διαχείριση των περιφερειακών αεροδρομίων είναι να αλλάξουν αυτή την εικόνα. Και αυτοί -οι ιδιώτες- θα κριθούν στα επόμενα χρόνια από τους τουρίστες.
Αλλά δεν είναι μόνο τα αεροδρόμια. Ακούμε και ξανακούμε: «Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας». Το βαρετό, πλέον, κλισέ από τους πολιτικούς όλων των κομμάτων. Σωστά, μόνο που οι ίδιοι οι πολιτικοί το αντιμετωπίζουν ως ελαφριά… βιοτεχνία.

Καλά κάνουμε και πανηγυρίζουμε για τα 25 εκατομμύρια τουρίστες, αλλά στόχος θα έπρεπε να είναι τα 50 εκατομμύρια. Δυστυχώς, όμως, σχέδιο ακούμε και σχέδιο δεν βλέπουμε εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα ήρθε η ώρα για κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Να κάτσουν κάτω και να κάνουν τη βιοτεχνία… βιομηχανία, αν θέλουμε να δούμε ανάπτυξη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ
jtsaprounis@e-typos.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *