ροή ειδήσεων

Κλειστά τα φαρμακεία όλης της χώρας από Δευτέρα



Από τη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί προκηρύσσουν απεργία διαρκείας και κλείνουν τα φαρμακεία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου...


Οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν από εβδομάδα σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιτρέψει και σε μη φαρμακοποιούς να ανοίξουν φαρμακείο.
Σήμερα πραγματοποιείται έκτακτη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, όπου θα συζητηθεί η ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. για 24ωρες κυλιόμενες απεργίες, αρχής γενομένης τη Δευτέρα. Η πρόταση αναμένεται να εγκριθεί, που σημαίνει ότι από τη Δευτέρα οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μόνο από τα εφημερεύοντα φαρμακεία. Στάση αναμονής τηρούν, προς το παρόν, οι φαρμακοποιοί που έχουν ακολουθήσει το διευρυμένο ωράριο, καθώς αναμένουν και την επίσημη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΠΦΣ για να αποφασίσουν τι θα πράξουν. Ως «προεόρτιο» των απεργιών χαρακτηρίζεται η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο ΠΦΣ έξω από το υπουργείο Υγείας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, εκπρόσωποι των φαρμακοποιών συναντήθηκαν ξανά με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον οποίο ενημέρωσαν για τις θέσεις και τις προθέσεις τους.
Να σημειωθεί ότι ο ΠΦΣ αντιδρά στο επικείμενο «άνοιγμα» των φαρμακείων και σε ιδιώτες μη φαρμακοποιούς, το οποίο και είναι διατεθειμένη να επιτρέψει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της υλοποίησης των προαπαιτούμενων για τα οποία έχει δεσμευθεί προς τους δανειστές.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *