ροή ειδήσεων

H&M vs Zara: Ποτέ η μάχη δεν ήταν τόσο κοντά



Ακριβώς απέναντι από το πρώτο κατάστημα Zara που άνοιξε στην Ελλάδα,...
η Η&Μ εγκαινιάζει το Σάββατο το δικό της κατάστημα – ναυαρχίδα στην οδό Ερμού

Κωστής Χριστοδούλου



Έχουν περάσει 22 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που στην γωνία Ερμού και Βουλής άνοιγε το πρώτο Zara στην Ελλάδα αλλάζοντας οριστικά το τοπίο στον χώρο της λιανικής ένδυσης. Την ίδια διεύθυνση, Ερμού και Βουλής θα μοιράζεται πλέον από το Σάββατο, με τον σημαντικότερο διεθνή ανταγωνιστή της, την Η&Μ καθώς οι Σουηδοί ολοκλήρωσαν σε χρόνο ρεκόρ την ανακαίνιση του πρώην καταστήματος Fokas.


Το νέο κατάστημα συνολικής επιφάνειας 4.000 τ.μ. θα αποτελέσει την ναυαρχίδα του ομίλου H&M τόσο λόγω σημείου και μεγέθους αλλά και της ιστορικότητας του κτηρίου το οποίο η εταιρεία θέλει να αναδείξει. Όπως ανέφερε, στην δημοσιογραφική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρακευή, ο κ. Άγγελος Αγγελόπουλος, Διευθυντής των κτιριακών υποδομών της Η&Μ για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο (σ.σ. αγορά στη οποία η εταιρεία θα επεκταθεί το 2016) διατηρήθηκαν όλα τα ιστορικά στοιχεία που διέθετε το κτήριο αλλά υπήρξε και η προσπάθεια αναβίωσης, σε ορισμένα σημεία της εμπορικής εικόνας που είχε το κτήριο στις αρχές του περασμένου αιώνα που δημιουργήθηκε.


Η ιστορία του κτηρίου



Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το κτήριο που φιλοξενεί σήμερα τα H&M ολοκληρώθηκε το 1909 από τον έμπορο κοσμημάτων Τσιτσόπουλο, ο οποίος φιλοδοξούσε να δημιουργήσει το πρώτο luxury ξενοδοχείο στην Αθήνα εκμεταλλευόμενος όμως την πρόσοψη της Ερμού για εμπορική χρήση. Το ξενοδοχείο Tourist, όπως ονομαζόταν, δεν κατάφερε ποτέ να πετύχει τον στόχο του καθώς οι βαλκανικοί πόλεμοι, η Μικρασιατική Καταστροφή που αύξησε ραγδαία τον πληθυσμό της Αθήνας δεν άφησε περιθώρια για πολλά ξενοδοχεία τέτοιου τύπου στην πρωτεύουσα.



Μεταπολεμικά, από το 1965 και με την άνθηση του ελληνικού αστικού νοικοκυριού το κτήριο μετατράπηκε σε αμιγώς εμπορικό και φιλοξενούσε το κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας Άκρον – Ίλιον – Κρυσταλ. Παρέμεινε πολυκατάστημα οικιακών ειδών για περίπου 25 χρόνια μέχρι που η εταιρεία πτώχευσε για να γίνει στην συνέχεια το κατάστημα – σημαία του Ομίλου Φωκά όταν αποφάσισε να κατέβει από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Τα τελευταία δύο χρόνια, μετά την πτώχευση της Φωκάς, το ακίνητο που ανήκει στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, παρέμεινε κλειστό μέχρι την υπογραφή συμφωνίας με την H&M που υλοποίησε σε χρόνο ρεκόρ την ανακαίνιση και την ανακατασκευή υπό την επίβλεψη της αρμόδιας υπηρεσίας Ιστορικών Κτηρίων.


Όπως ανέφερε η υπεύθυνη για την ελληνική αγορά, Sandrine Galparoli, το κατάστημα H&M που λειτουργεί λίγα μέτρα πιο κάτω, στην διεύθυνση Ερμού 22, θα κλείσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου καθώς πρόκειται ουσιαστικά για μετακόμιση σε ένα πολύ μεγαλύτερο κτήριο. Αντίθετα κανονικά θα συνεχίσει την λειτουργία του το κατάστημα στην Καπνικαρέα. To νέο κατάστημα είναι το πρώτο στην Αθήνα που θα έχει ενσωματωμένο και το τμήμα οικιακών ειδών καθώς και αυτό του Beauty. Mε την προσθήκη του, η Η&Μ απαριθμεί πλέον 32 καταστήματα σε 11 πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ρόδο, Βόλο, Ιωάννινα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Πάτρα και Χανιά.



Τέλος για το 2016 θα ξεκινήσει η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος και στην χώρα μας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του news247 αναμένεται να έρθει και ένα δεύτερο σήμα του ομίλου H&M στην Ελλάδα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *