ροή ειδήσεων

ΦΡΙΚΗ: Οι τζιχαντιστές έδεσαν κρατουμένους σε κίονες της Παλμύρας και τους ανατίναξαν [video]



Ακόμα μία εκτέλεση που απεικονίζει την βαρβαρότητα των Τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους... (ISIS) έγινε γνωστή την Δευτέρα από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων....



Όπως κατήγγειλαν ντόπιοι οι τζιχαντιστές την Κυριακή έδεσαν σε αρχαίους κίονες στην Παλμύρα τρεις ομήρους και στην συνέχεια τους εκτέλεσαν ανατινάζοντας τους κίονες.

Ο Khaled Al-Homsi, ακτιβιστής από την Παλμύρα, δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές δεν έχουν αποκαλύψει την ταυτότητα των τριών θυμάτων, ούτε τον λόγο για τον οποίο τους εκτέλεσαν.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πήραν στα χέρια τους τον έλεγχο της Παλμύρας, μιας σημαντικής πόλης της αρχαιότητας στην κεντρική Συρία, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, τον περασμένο Μάιο και, έκτοτε, έχουν καταστρέψει πολλά ιστορικά μνημεία με την πρόφαση ότι αυτά αποτελούν «σημεία πολυθεϊσμού».

Ανάμεσα στα ιστορικά μνημεία της Παλμύρας που κατέστρεψαν οι τζιχαντιστές περιλαμβάνονται οι φημισμένοι ναοί του Μπελ και Μπάαλ Σαμίν αλλά και πολλοί ταφικοί πύργοι, ενώ το αρχαίο αμφιθέατρο έχει χρησιμοποιηθεί από τους ίδιους για μαζικές εκτελέσεις. Μέσα στο χρονικό διάστημα που οι τζιχαντιστές κατέχουν την Παλμύρα έχουν φροντίσει να δώσουν στην δημοσιότητα βίντεο με την καταστροφή των ιστορικών μνημείων της αρχαίας πόλης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *