ροή ειδήσεων

Έχετε Yahoo mail; Ξεχάστε τους κωδικούς!



Γιατί η εταιρεία θέλει να τελειώνει μια και καλή με τους κωδικούς πρόσβασης....
Ο τεχνολογικός γίγαντας παρουσίασε πρόσφατα μια νέα υπηρεσία, το Yahoo Account Key, με την οποία πλέον οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση στον λογαριασμό τους χωρίς να χρειάζονται να συνδεθούν με τον κωδικό πρόσβασής τους.

Αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στους χρήστες της εφαρμογής Yahoo Mail τόσο σε iOS όσο και σε Android, και θα επεκταθεί και σε άλλες εφαρμογές όπως είπε η εταιρεία. Δεν διευκρίνισε ποιες θα είναι αυτές, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε: Flickr, Yahoo Sports, Yahoo News, και Yahoo Messenger.

«Οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν να παραβιαστούν ή να ξεχαστούν» έγραψε ο Ντίλαν Κέισι, αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων στη Yahoo.

Και κάπως έτσι, η εταιρεία σκέφτηκε να προσφέρει μια υπηρεσία που στέλνει μια ειδοποίηση σε κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη με έναν λογαριασμό χρήστη όταν κάποιος προσπαθεί να εισέλθει σε αυτόν. «Προσπαθείτε να εισέλθετε;» ερωτάται ο χρήστης, και στη συνέχεια απαντά «ναι» ή «όχι» ώστε να αποκτήσει πρόσβαση. Δεν παίζει ρόλο αν προσπαθείτε να εισέλθετε στο smartphone ή στην ταμπλέτα ή κάπου αλλού, αρκεί το Account Key να αναγνωρίζει τη συσκευή ως «δική σας».

Σε περίπτωση που κάποιος χάσει τη συσκευή, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλέφωνα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την επιβεβαίωση της ταυτότητας.

Η υπηρεσία παραπέμπει στη διαδικασία επικύρωσης δύο σταδίων – μόνο που εδώ το πρώτο στάδιο (ο κωδικός πρόσβασης) λείπει.

Οι ειδικοί επί της ψηφιακής ασφάλειας ασχολούνται με τα προβλήματα που συνδέονται με τους κωδικούς πρόσβασης εδώ και δεκαετίες. Όταν επιλέγονται ορθά, είναι πολύ δύσκολο να τους θυμάται κάποιος. Όταν επιλέγονται λάθος, είναι πολύ εύκολο να παραβιαστούν.

Και ενώ πολλοί συστήνουν τη χρήση ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, όπως το LastPass, το KeePass ή το Keeper, η αλήθεια είναι ότι κι αυτές οι πλατφόρμες αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφαλείας όπως παραβιάσεις δεδομένων.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *