ροή ειδήσεων

Η νέα κούκλα Barbie μπορεί να λειτουργήσει… σαν κατάσκοπος [video]


Η εποχή των αθώων παιδικών παιχνιδιών, όπως ήταν η κούκλα Barbie, έχει...

περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς το τελευταίο μοντέλο της κούκλας, μπορεί να αποδειχτεί ένας ικανότατος κατάσκοπος που έχουμε βάλει όχι απλά μέσα στο σπίτι μας, αλλά στα δωμάτια των παιδιών!
Ο λόγος για τη νέα κούκλα Hello Barbie, η οποία περιλαμβάνει τεχνολογία Wi-Fi και ενσωματωμένο μικρόφωνο που μπορεί να καταγράψει οποιοδήποτε ήχο ή συνομιλία ακούγεται εντός της εμβέλειάς της. Με το ενσωματωμένο μικρόφωνο η «έξυπνη» Barbie έχει τη δυνατότητα να καταγράφει δεδομένα για τις συνήθειες των παιδιών και τι τους αρέσει, ώστε να ανταποκρίνεται ανάλογα στο διαδραστικό παιχνίδι μαζί τους.



Ωστόσο, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στους γονείς που σκοπεύουν να αγοράσουν αυτό το παιχνίδι για τα παιδιά τους, προειδοποιώντας ότι μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει απειλή για τα προσωπικά δεδομένα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχει η πιθανότητα κάποιοι χάκερ να παραβιάσουν το ενσωματωμένο σύστημα της κούκλας με σκοπό να κατασκοπεύσουν τα θύματά τους.
«Αυτή την εορταστική περίοδο, η Mattel ευελπιστεί πως η Hello Barbie θα γίνει ανάρπαστο παιχνίδι, ωστόσο οι ειδικοί συμφωνούν: μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει απειλή για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών, την ευημερία και τη δημιουργικότητά τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός Campaign for a Commercial-Free Childhood (CCFC).
«Τα παιδιά αποκαλύπτουν στις κούκλες τους προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής τους, ωστόσο η Hello Barbie δεν μπορεί να κρατήσει μυστικά. Όταν ενεργοποιείται η ζώνη της Barbie (όπου βρίσκεται τοποθετημένο το μικρόφωνο), κάθε τι που ξεστομίζει το παιδί σας μεταφέρεται σε cloud σερβερ όπου αποθηκεύεται και αναλύεται από την ToyTalk, το συνεργάτη τεχνολογίας της Mattel. Οι εργαζόμενοι της ToyTalk και οι συνεργάτες της ακούν τις ηχογραφήσεις με τις συνομιλίες των παιδιών, ωστόσο η ToyTalk δεν αποκαλύπτει καν ποιοι είναι αυτοί οι συνεργάτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της CCFC.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *