ροή ειδήσεων

Black Friday: Μπουνιές και ξεμαλλιάσματα για μια τσάντα! [εικονες]


Είναι η... ώρα του παιδιού για τους μανιώδεις καταναλωτές. Ή αλλιώς «Μαύρη Παρασκευή»... που συμπίπτει με την πρώτη Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ....


Πρόκειται για το 24ωρο των μεγάλων εκπτώσεων στα καταστήματα των ΗΠΑ και πραγματικά εκτυλίσσονται σκηνές απείρου κάλλους με τους καταναλωτές να μαλλιοτραβιούνται στην κυριολεξία:




Όσο για τον λόγο που η συγκεκριμένη Παρασκευή ονομάστηκε Μαύρη; Υπάρχουν διάφορες εκδοχές:

1) Η μια είναι ότι επειδή σηματοδοτεί την έναρξη των τεράστιων εορταστικών πωλήσεων των εμπορικών καταστημάτων στις ΗΠΑ, απηχεί στην περίοδο των μεγάλων κερδών για τους εμπόρους. Χαρακτηρίστηκε έτσι επειδή το μαύρο παραπέμπει στο χρώμα της μελάνης που παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν οι λογιστές για την καταγραφή των τεράστιων κερδών της εορταστικής περιόδου, που συχνά αρκούσαν για να αντισταθμίσουν τις ζημίες (κόκκινη μελάνη) των πρώτων 10 μηνών του έτους.

2) Σύμφωνα με τον Αμερικανό γλωσσολόγο Μπεν Τσίμερ το όνομα «Μαύρη Παρασκευή» συνδέθηκε με τον όχλο και την αγοραστική μανία στις αρχές της δεκαετίας του '60 από κάποιους αστυνομικούς της Φιλαδέλφεια. Με τη φράση αυτή οι αστυνομικοί θέλησαν να περιγράψουν το χάος στο κέντρο της πόλης, την ημέρα που οι πολίτες ψώνιζαν για τις διακοπές των Χριστουγέννων και μπερδεύτηκαν με έναν όχλο φιλάθλων ποδοσφαίρου που βρίσκονταν εκεί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας του Στρατού με την Ομάδα του Ναυτικού.
Μπορεί βέβαια απλά να πήρε το όνομά της και από το γεγονός ότι οι μανιώδεις επίδοξοι αγοραστές ξυπνούν μέσα στη μαύρη νύχτα για να προλάβουν να επελάσουν στα ράφια...

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *