ροή ειδήσεων

Αυτή είναι η χώρα με τον υψηλότερο δείκτη ευτυχίας στον κόσμο! [εικόνες]



Οι κάτοικοι του είναι πιο ευτυχισμένοι σήμερα σε σύγκριση με την προηγούμενη πενταετία, ...
σύμφωνα με μια έρευνα για την κοινωνική ευημερία στο μικροσκοπικό βασίλειο των Ιμαλαΐων η οποία, μεταξύ άλλων, μετρά και αν κοιμούνται αρκετά...


Το βουδιστικό Μπουτάν, μια χώρα "στριμωγμένη" ανάμεσα στην Κίνα και την Ινδία, από το 2010 έθεσε σε εφαρμογή τον δείκτη Ακαθάριστης Εγχώριας Ευτυχίας (ΑΕΕ), αντικαθεστώντας τον συμβατικό δείκτη του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος ο οποίος υπολογίζει τη νομισματική αξία των αγαθών και των υπηρεσιών που παράγονται σε μια χώρα. Ο δείκτης ΑΕΕ, αντιθέτως, λαμβάνει υπόψη του δεδομένα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής, όπως τον ελεύθερο χρόνο, το ποσοστό των δασών και το αν οι άνθρωποι εκφράζουν αρνητικά αισθήματα, όπως θυμό ή φθόνο.

Ο στόχος της συνταγματικής μοναρχίας του Μπουτάν είναι όλοι οι κάτοικοι της χώρας να είναι «εξαιρετικά ή βαθιά ευτυχισμένοι» -- σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 43,4%.
Το ακαθάριστο εθνικό εισόδημα του Μπουτάν τα τελευταία χρόνια είναι υψηλότερο από εκείνο όλων των άλλων χωρών της Νότιας Ασίας, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας μεταξύ 2006-2014. Το γεγονός αυτό θεωρείται εντυπωσιακό για ένα κράτος που μέχρι και τη δεκαετία του 1960 ήταν μια απομονωμένη, αγροτική χώρα χωρίς νόμισμα, τηλέφωνα, σχολεία, νοσοκομεία ή δημόσιες υπηρεσίες.



Οι κάτοικοι του είναι πιο ευτυχισμένοι σήμερα σε σύγκριση με την προηγούμενη πενταετία, σύμφωνα με μια έρευνα για την κοινωνική ευημερία στο μικροσκοπικό βασίλειο των Ιμαλαΐων η οποία, μεταξύ άλλων, μετρά και αν κοιμούνται αρκετά.










Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *