ροή ειδήσεων

ΕΚΤΑΚΤΟ : Προ των πυλών πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας;


Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία ....ενδέχεται να προκαλέσει η κατάρριψη ρωσικού μαχητικού που συμμετείχε στις επιχειρήσεις της Μόσχας στη Συρία, από τουρκικά αεροσκάφη με τη δικαιολογία ότι «παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο». Κι αυτό διότι η Ρωσία διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί παραβίασης...

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι συνετρίβη μαχητικό τζετ σε συριακό έδαφος στις 09.24 (ώρα Ελλάδος) κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Την είδηση μετέδωσε πρώτο το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, το οποίο μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου απεικονίζεται καρέ-καρέ η συντριβή του αεροσκάφους.

Λίγα λεπτά αργότερα, το CNNTurk, επικαλούμενο πληροφόρηση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, μετέδωσε ότι το τζετ κατερρίφθη από τουρκικά αεροσκάφη επειδή «παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις, εξακολουθούσε να παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο».

Την πληροφορία αυτή διέψευσε κατηγορηματικά το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, από όπου τελικά προέρχεται το μαχητικό τύπου Su-24.
Σύμφωνα με τα όσα αυτό υποστηρίζει «είμαστε σε θέση να αποδείξουμε ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του. Το αεροσκάφος Su-24 που ανήκει στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, συνετρίβη εξαιτίας πυρών που προέρχονταν από το έδαφος. Βρισκόταν αποκλειστικά σε συριακό εναέριο χώρο. Μένει να εξακριβωθεί η τύχη των πιλότων».

Ακολούθησε η άμεση απάντηση της Τουρκίας, από επίσημα πλέον «χείλη», με το στρατιωτικό επιτελείο να γνωστοποιεί ότι «έγιναν δέκα προειδοποιήσεις σε διάστημα πέντε λεπτών ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο πριν τελικά καταρριφθεί το αεροσκάφος από δύο τουρκικά F-16S».

Hurriyet: Νεκρός ο ένας πιλότος, στα χέρια Τουρκμένων ο δεύτερος
Με τη ζωή του φαίνεται πως έχει πληρώσει ο ένας εκ των δύο πιλότων του ρωσικού Su24 την απόφαση των Τούρκων να καταρρίψουν το μαχητικό, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η εφημερίδα Hurriyet.
Το τουρκικό Μέσο επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες και τονίζει ότι ο ένας πιλότος σκοτώθηκε και ο δεύτερος κρατείται από Τουρκμένους.
Η Haberturk από την πλευρά της, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του πιλότου.



Ακυρώνει την επίσκεψη στην Τουρκία ο Λαβρόφ!

Μπαρούτι μυρίζει πια στις ρωσοτουρκικές σχέσεις, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία.

Το protothema.gr, μεταδίδει ότι ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ ακυρώνει την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στην Τουρκία.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *