ροή ειδήσεων

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύετε στα social media


Προστατέψετε τον εαυτό σας....

Η Προστασία Προσωπικών Δεδομένων είναι κάτι σπάνιο στις μέρες μας και η αλήθεια είναι πώς οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό. Αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε εσείς οι ίδιοι να κάνετε ώστε να προστατέψετε τον εαυτό σας.
Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι δεν έχετε ποτέ στο παρελθόν δημοσιεύσει κάτι από τα παρακάτω πέντε πράγματα και φροντίστε να μην το κάνετε ούτε στο μέλλον.

Τη διεύθυνση του σπιτιού και της εργασίας σας«Ποιος το κάνει αυτό;», θα αναρωτιέστε. Αλλά δεν εννοούμε μόνο την αναφορά ολόκληρης της διεύθυνσης στο προφίλ σας αλλά και την ανάρτηση φωτογραφιών που εμπεριέχουν συντεταγμένες που μπορεί να «προδώσουν» τη διεύθυνσή σας, χωρίς καν να το καταλάβετε. Επίσης λάβετε υπόψη ότι μπορεί κάποιος φίλος σας να κάνει check in και να επισημάνει το σπίτι σας. Και μάλιστα χωρίς την άδειά σας. Δεν είναι τόσο απλό, όσο νομίζετε.

Φωτογραφίες των παιδιώνΟποιεσδήποτε αναφορές αφορούν τα παιδιά, χρήζουν διπλής προσοχής . Όταν μάλιστα τα παιδιά δεν είναι δικά σας, θα πρέπει να έχετε πάντα την άδεια των γονιών τους προτού δημοσιεύσετε το οτιδήποτε. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη κι αν τα παιδιά είναι δικά σας, εννοείται πώς δεν θέλετε να τα θέσετε σε κίνδυνο. Δυστυχώς όμως στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν ανενόχλητοι οι παιδεραστές, οι παιδόφιλοι και οι groοmers, αυτοί που αποπλανούν ανήλικους µε σκοπό τη σεξουαλική κακοποίηση. Είναι μια ανατριχιαστική σκέψη , αλλά η αλήθεια είναι ότι περνάει από το μυαλό κάθε γονέα.

Λεπτομέρειες για τις διακοπέςΛένε ότι όταν οι ιδιοκτήτες λείπουν για πολύ καιρό σε διακοπές, το σπίτι τους αποτελεί πρόκληση για τους ληστές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το πείτε σε κανέναν ή να μην δημοσιεύετε καθόλου φωτογραφίες από τις διακοπές σας απλά πείτε το μόνο σε κοντινούς ανθρώπους και μην κάνετε κοινοποιήσεις παρουσίας (check ins.)

Ενδείξεις του κωδικού πρόσβασηςΤο καλύτερο είναι να συμπεριλαμβάνετε ερωτήσεις ασφαλείας, κάθε φορά που κάνετε εγγραφή σε έναν καινούργιο λογαριασμό. Έτσι κι αλλιώς η μικρή πόλη στην οποία μεγαλώσατε, το όνομα του κατοικίδιου ζώου στην παιδική σας ηλικία ή το όνομα του πρώτου σας φίλου, είναι λεπτομέρειες που δεν χρειάζεται να γνωρίζουν οι πάντες.

Γυμνές φωτογραφίεςΥποθέτουμε ότι έτσι κι αλλιώς δεν δημοσιεύετε γυμνές σας φωτογραφίες στο Instagram, το Facebook, ή το Twitter. Αλλά το καλύτερο είναι να μην χρησιμοποιείτε ούτε το chat, για να προωθήσετε μια πιο αποκαλυπτική φωτογραφία σας στον οποιονδήποτε. Είναι υπηρεσίες στις οποίες καλό είναι να μην έχετε τυφλή εμπιστοσύνη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *