ροή ειδήσεων

«Το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων στηρίζει τη απεργιακή διακήρυξη της ΓΣΕΕ και του ΕΚΡ»


Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου στηρίζει την 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξαν.... η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015.


ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:



§ Για το νέο ασφαλιστικό που μεθοδεύεται, τις πολιτικές που υποβαθμίζουν την Υγεία Παιδεία και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, την περικοπή των συντάξεων, του εφάπαξ και των παροχών καθώς και την λεηλασία των αποθεματικών της Πρόνοιας και των Ασφαλιστικών Ταμείων.

§ Για την συνεχή επιδείνωση των εργασιακών, την ισοπέδωση της εργατικής τάξης, τον στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων, με κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

§ Για την ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με την υπογραφή Κλαδικών συμβάσεων στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό.

§ Για την άμεση εμπλοκή της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχόμενου και του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., επαναφορά σε σταθερές βάσεις του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και την αυτενέργεια του συνόλου των όρων τους.

§ Για τον σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

§ Για τα επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων πλήρους και σταθερής απασχόλησης καθώς και την αυστηρή προστασία των όρων και της απασχόλησης των ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών και εργαζομένων πλησίον σύνταξης)

§ Για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφελείας και των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ



§ Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

§ Αποκατάσταση του πλαισίου υποχρεωτικής εφαρμογής και επέκτασης των συμβάσεων για να ανακοπεί η συνεχείς και βίαιη αποειδίκευση των κλαδικών ειδικοτήτων σε ορούς εργασίας και αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη.

§ Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη φορολογικής επιδρομής.

§ Αποτελεσματική προστασία των ανέργων , ενίσχυση της οικογενείας και των δημοσίων υποστηρικτικών δομών για την φροντίδα της μητρότητας , των παιδιών των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία.

§ Παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των εργατικών οικογενειών, για όσο χρόνο διαρκεί η κρίση, οι μνημονικές δεσμευ6σεις-πολιτικες και οι επιπτώσεις τους στα εισοδήματα των εργαζομένων.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και επισιτίστηκα να ενωθούν ώστε να δείξουμε την αντίσταση μας στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θέλουν να μας περάσουν με το 3ο μνημόνιο με στόχο να ισοπεδώσουν και να καταργήσουν οτιδήποτε έχει απομείνει όρθιο.


ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΟΔΟΥ (ΕΚΡ) ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΡ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *