ροή ειδήσεων

Εξαπατούσαν πολίτες τάζοντας τραπεζικά δάνεια μέσω ίντερνετ


Oι δράστες με τη μεθοδολογία «νιγηριανού τύπου» παραπλανούσαν τους ενδιαφερόμενους, ... υποσχόμενοι ότι προσφέρουν άμεσα και εύκολα δάνεια, με ιδιαίτερα χαμηλό επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής...

Χαμηλότοκα δάνεια με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, έταζαν σε πολίτες που αλίευαν μέσω Διαδικτύου τρία άτομα και τους αποσπούσαν διάφορα χρηματικά ποσά, για υποτιθέμενα έξοδα φακέλλου.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη τους μετά από καταγγελία 59χρονου, ο οποίος εντόπισε στο Διαδίκτυο αγγελία που αφορούσε στη χορήγηση τραπεζικών δανείων με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Επικοινώνησε, όπως είπε στις αρχές με κάτοικο εξωτερικού, με τον οποίο συμφώνησαν στην έκδοση δανείου, αρχικά ύψους 5.000 ευρώ, και με την καταβολή 350 ευρώ, που αντιστοιχούσε σε προκαταβολή για υποτιθέμενα έξοδα φακέλου.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από ψηφιακή έρευνα ταυτοποίησε την εμπλοκή του 47χρονου κατοίκου εξωτερικού, της 68χρονης μητέρας του και ενός αλλοδαπού που αναζητείται. Σε έρευνα στο σπίτι της 68χρονης στην Αθήνα, βρέθηκαν στοιχεία μεταφοράς χρημάτων από διάφορα πρόσωπα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *