ροή ειδήσεων

ΣΕΙΣΜΟΣ: Ηχηρά ονόματα επιχειρηματιών, πολιτικών και δημοσιογράφων στις λίστες Μπόργιανς


Ονόματα - φωτιά περιλαμβάνουν οι λίστες που δόθηκαν στο ελληνικό υπουργείο οικονομικών... από το κρατίδιο της Ρηνανίας - Βεσφαλίας και οι οποίες περιλαμβάνουν πάνω από 10.5000 καταθέσεις....

Πρόκειται για τις περίφημες πλέον λίστες Μόριγιανς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η λίστα περιέχει ονόματα μεγαλοκαταθετών με ποσά συνολικού ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (περίπου 3,6 δισ. ευρώ) για το έτος 2006 και 2,9 δισ. φράγκων (2,6 δισ. ευρώ) για το 2008.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, τα ονόματα είναι ηχηρά από όλο το οικονομικό φάσμα της χώρας, ενώ δεν αποκλείονται να υπάρχουν λογαριασμοί πολιτικών προσώπων και οικογενειών τους. Εφοπλιστές, επιχειρηματίες, μεγαλοβιομήχανοι παρελαύνουν στη λίστα Μπόργιανς, που πλέον μπαίνει στο… μικροσκόπιο των Αρχών.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εκπομπής Live News του Νίκου Ευαγγελάτου από το κανάλι E δείχνει πως εντοπίζονται περίεργες καταθέσεις σε έναν γνωστό επιχειρηματία της Βορείου Ελλάδος, ο οποίος μάλιστα έχει και στενότατες επαφές με πρώην πρωθυπουργό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτές οι περίεργες καταθέσεις φτάνουν τα 57 εκατομμύρια ευρώ και έχουν εντοπιστεί γκρίζες ζώνες στη διακίνηση χρημάτων.

Η λίστα περιλαμβάνει και έναν πολύ γνωστό επιχειρηματία ζυθοποίιας επίσης από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ η λίστα Μπόργιανς περιλαμβάνει και έναν επιχειρηματία με γνωστές σχέσεις από το παρελθόν με ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Στον πολιτικό τομέα, φέρεται να υπάρχει και ένα συγγενικό πρόσωπο πολιτικού προσώπου.

Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία στη λίστα από τη Γερμανία ενός επιχειρηματία με χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, ο οποίος όμως έχει στο όνομά του υψηλές καταθέσεις στη UBS.

Από τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι δημοσιογράφοι. Συγκεκριμένα φέρονται να υπάρχουν τρεις δημοσιογράφοι, πολύ γνωστοί κυρίως από το χώρο της τηλεόρασης, αλλά και από τον έντυπο τύπο, που βρίσκονται στη νεά λίστα από τη Ρηνανία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *