ροή ειδήσεων

Ο Σαούλ του «Homeland» σώζει ανθρώπινες ζωές στη Λέσβο (pics)


Ο Αμερικανός ηθοποιός Μάντι Πατίνκιν, ο «Σαούλ» της τηλεοπτικής σειράς «Homeland»,...
βρέθηκε στη Λέσβο και σε συνεργασία με την οργάνωση «Ιnternational Rescue Committee» στέλνει μήνυμα στους Έλληνες.



H δημοφιλής τηλεοπτική σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί ο Πατίνκιν τα τελευταία πέντε χρόνια ολοκλήρωσε τα γυρίσματα στο Βερολίνο. Ο Αμερικανός ηθοποιός αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί του Αιγαίου, όπου τους τελευταίους μήνες πρόσφυγες από πολλές χώρες καταφτάνουν μέσω θαλάσσης αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην πολιτισμένη Ευρώπη.


Ο «Σαούλ», μέσω του αμερικανικού τμήματος του οργανισμού «International Rescue Committee» μοιράζεται με τους αναγνώστες του SDNA φωτογραφίες και λόγια από την εμπειρία του στην Ελλάδα.

«Τίποτα δεν σε προετοιμάζει γι’ αυτό που θα δεις. Τα βλέπουμε στην τηλεόραση, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή. Ήμουν δύο ημέρες στο νησί μέχρι να φτάσει η πρώτη βάρκα. Οι άνεμοι είναι δυνατοί, η θάλασσα μανιασμένη. Οι άνθρωποι δεν έχουν χαρτιά ή χρήματα. Χάθηκαν στα κύματα. Χρειάζονται περίπου 150 ευρώ όσοι από αυτούς επιθυμούν να φτάσουν στη Γερμανία. ΄Άφησα πίσω μου τον θάνατο και βλέπω μπροστά μου τη ζωή’ μου λέει μια μάνα από τη Συρία.

Ρωτάω κάποιους από αυτούς αν φοβούνται. ‘Δεν υπάρχει πια κάτι άλλο για να φοβηθούμε’ μου λένε. Ετοιμάζομαι να συνοδεύσω κάποιους από αυτούς στο αεροδρόμιο όταν μας φωνάζουν ότι έρχεται και άλλη βάρκα. Τρέχουμε στην παραλία, είναι η όγδοη βάρκα μέσα σε μια μέρα. Μπαίνουμε στο νερό και προσπαθούμε να την τραβήξουμε. Οι άνθρωποι πηδούν έξω, πατούν την στεριά σαν να έχουν φτάσει στον παράδεισο. Προσπαθώ να βγάλω το σωσίβιο από ένα κορίτσι και ο πατέρας της με σταματά. ‘Τι κάνεις, θα κρυώσει’ μου λέει.

Συνάντησα καταπληκτικούς ανθρώπους στο νησί. Γνώρισα ανιδιοτελείς διασώστες από πολλές χώρες, Σύρους που αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή και τους υπέροχους κατοίκους της Λέσβου που φιλοξένησαν εμάς και έχουν ανοίξει τα σπίτια τους για τους πρόσφυγες. Ας προσπαθήσουμε να χτίσουμε ανθρώπινες σχέσεις. Οι κυβερνήσεις μας ας προσπαθήσουν να αποτρέψουν επιθέσεις σε όλα τα σημεία του κόσμου: από το Παρίσι μέχρι τη Βηρυτό».

Δείτε πως έζησε ο Αμερικανός ηθοποιός την παρουσία του στη Λέσβο με φωτογραφίες που τράβηξε και ο ίδιος...


















sdna.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *