επικαιρότητα

Το SecNews για πρώτη φορά "δείχνει" το πρόσωπό του στην τηλεόραση! [video]


Για πρώτη φορά, οι διάσημοι... αντιχάκερ του κορυφαίου ελληνικού site τεχνολογίας και ασφάλειας δικτύων, του SecNews,... εμφανίστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή μιλώντας για πράγματα που ελάχιστοι γνωρίζουν. Με αφορμή το πρόσφατο hacking ελληνικών τραπεζών, το SecNews παρευρέθηκε στην εκπομπή “Ελεύθερος Σκοπευτής” του Action24 με τον Γιώργο Τράγκα.

Πριν από λίγες μέρες, η ομάδα “Armada Collective” επιτέθηκε σε συστήματα e-banking τριών ελληνικών τραπεζών και τις εκβίασαν ότι θα τα κατεβάσουν αν δεν λάβουν λύτρα σε μορφή bitcoins. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή “Ελεύθερος Σκοπευτής” θύματα έπεσαν και γνωστές εφοπλιστικές εταιρίες. Το SecNews, από τα πρώτα ειδησεογραφικά μέσα που μετέδωσε τις πληροφορίες, ήδη είχε προτείνει ΑΜΕΣΑ μέτρα για την αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων.

Τελικά όμως οι hackers δεν καταφέραν ούτε να πάρουν τα λύτρα ούτε να επηρεάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς αφού τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας των τραπεζών λειτούργησαν σωστά.

Στην εκπομπή παρευρέθηκε ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να μιλήσει για το γεγονός. Ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο να πεις ότι κέρδισες ή ότι έχασες μια μάχη όταν πρόκειται για μια κυβερνοεπίθεση. Παρ΄ όλα αυτά τόνισε ότι η χώρας μα έχει μια πολύ καλή ομάδα και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, οι οποίες συνεργάστηκαν άμεσα με την Τράπεζα της Ελλάδας για να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επίθεση.

Ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι έχουν όλα ημερομηνία λήξης κι αυτό ισχύει και για τους hackers. Συγκεκριμένα λέει ότι η χώρα μας αμύνθηκε επιτυχημένα απέναντι στους hackers που χτύπησαν τη χώρα μας την περασμένη εβδομάδα χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σύστημα. Έτσι δεν κατάφερε η ομάδα hacking ούτε να προκαλέσει κάποια καταστροφή ούτε να πάρει λεφτά.

Σχετικά με τις εφοπλιστικές εταιρίες ο κ. Σφακιανάκης αναφέρει ότι ήταν θύματα μη ασφάλειας και όχι hacking και τονίζει πόσο σημαντικό είναι όλες οι εταιρίες να επενδύουν σε ασφάλεια ηλεκτρονικών συστημάτων.

Στην εκπομπή φυσικά παρευρέθηκε και το SecNews και ο δικός μας Ανδρέας, ο πλέον κατάλληλος να μιλήσει για hacking, ηλεκτρονικά συστήματα και για τον κυβερνοχώρο. Ο Ανδρέας, ο «hacker» όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Τράγκας, αλλά ο ίδιος προτίμησε τον όρο security expert ή ethical hacker.

Ο Ανδρέας έδωσε κι αυτός με τη σειρά του συγχαρητήρια στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και στην Τράπεζα της Ελλάδος για την άψογη τους συνεργασία, ενώ ανέφερε ότι καλό θα ήταν να δούμε αντίστοιχα στενές συνεργασίες και στο μέλλον.


Ο Ανδρέας δηλώνει ότι φυσικά είναι εύκολο να χτυπηθεί ένας οικονομικός οργανισμός από hackers και σε κάποιες περιπτώσεις δε χρειάζονται και ιδιαίτερες γνώσεις. Στις περιπτώσεις hacking από μια χώρα σε μία άλλη φυσικά δεν είναι αρκετό ένα μόνο άτομο αλλά χρειάζεται και βοήθεια από ιδιαιτέρως οργανωμένες ομάδες.

Ο Ανδρέας ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή αν ανήκει στους Anonymous κι έδωσε την εντυπωσιακή απάντηση ότι όλοι ανήκουμε στους Anonymous υπό μία έννοια. Μπορείτε να δείτε στο video παρακάτω γιατί το λέει αυτό.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Αγόρασα αμάξι για να περνάω από το Χαρακι

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά