ροή ειδήσεων

Ρόδος: Μείωση 10% της τουριστικής κίνησης από Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πολωνία και Αυστρία


Σε συγκεκριμένες αγορές όπως αυτές της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Πολωνίας και της Αυστρίας,
συγκεντρωτικά, η κίνηση είναι περίπου 10% μειωμένη για τη Ρόδο. Η μόνη αγορά που κινείται ικανοποιητικά, σύμφωνα με τους Ρόδιους ξενοδόχους, μέχρι στιγμής, είναι η αγγλική.


Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου διοργάνωσε την 3η χειμερινή συνάντησή του στο ξενοδοχείο Semiramis, στην πόλη της Ρόδου την Τρίτη 19 Ιανουαρίου. Καθώς ήταν η πρώτη συνάντηση για τη νέα χρονιά, έγινε σύντομος απολογισμός από τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Ματσίγκο για την εξέλιξη των κρατήσεων, τις τάσεις των αγορών, αλλά και τον προγραμματισμό δράσεων του Συλλόγου για το αμέσως επόμενο διάστημα, οι οποίες περιλαμβάνουν εκτός από την κοπή της βασιλόπιτας, επιμορφωτικό σεμινάριο για τα μέλη του Συλλόγου, καθώς και του θέματος προβολής και διαφήμισης του προορισμού το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Έγινε εκτενής συζήτηση για την κάμψη των προκρατήσεων ειδικά σε συγκεκριμένες αγορές όπως Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πολωνία και Αυστρία, συγκεντρωτικά δε η κίνηση είναι περίπου 10% μειωμένη για τη Ρόδο. Η μόνη αγορά που κινείται ικανοποιητικά μέχρι στιγμής είναι η αγγλική. Τονίστηκε η ανάγκη για άμεση προβολή και διαφήμιση της Ρόδου, διότι η μείωση παρατηρείται μόνο στη Ρόδο, ενώ η Κρήτη, η Χαλκιδική και η Κέρκυρα έχουν αύξηση κρατήσεων, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι επηρέασε η αύξηση των τιμών, λόγω κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Αναφορά έγινε και σε θέματα απασχόλησης προσωπικού για την νέα σεζόν.

Ο ΣΔΞΡ όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κόβει την βασιλόπιτά του την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 στο ξενοδοχείο Semiramis.

traveldailynews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *