ροή ειδήσεων

«Νιώθω τυχερός» λέει ο άνθρωπος με τα... 28 δάχτυλα


Ο Suthar, ο οποίος ζει στο μικρό χωριό Χιματναγκάρ της δυτικής Ινδίας, πάσχει από πολυδακτυλισμό - Σύμφωνα με το Βιβλίο Guiness, είναι ο άνθρωπος με τα περισσότερα δάχτυλα στον κόσμο...



Ως «ευλογία» αντιμετωπίζει την σπάνια γενετική του πάθηση που τον καθιστά μοναδικό ο Ινδός ξυλουργός Devendra Suthar ο οποίος, σύμφωνα με το Βιβλίο Guinness, είναι ο άνθρωπος με τα περισσότερα δάκτυλα στον κόσμο.

Ο Suthar, ο οποίος ζει στο μικρό χωριό Χιματναγκάρ της δυτικής Ινδίας, πάσχει από πολυδακτυλισμό με αποτέλεσμα να έχει από επτά δάκτυλα σε κάθε χέρι και από άλλα επτά σε κάθε πόδι. Ο 43χρονος ωστόσο δεν είδε ποτέ την ασθένειά του σαν μειονέκτημα.

Όπως αποκαλύπτει στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, λόγω της σπάνιας εμφάνισής του συμπατριώτες του έρχονται από κάθε γωνιά της χώρας για να δουν τα χέρια και τα πόδια του, κάτι που τον κάνει να νιώθει ξεχωριστός.

«Λόγω των ασυνήθιστων άκρων μου, όλοι μου φέρονται σαν να είμαι διασημότητα. Τα παιδιά γελούν όταν με βλέπουν να κάνω αστεία κόλπα με τα δάχτυλά μου. Η έκραση στα πρόσωπά τους όταν βλέπουν τα πόδια μου είναι απολαυστική. Τα δάχτυλά μου με έχουν κάνει διάσημο», λέει χαρακτηριστικά ο Suthar. Όπως μάλιστα επισημαίνει, δεν θα σκεφτόταν ποτέ να τα αφαιρέσει χειρουργικά καθώς τα θεωρεί «τυχερά».

Ωστόσο, παρά την αισιοδοξία και τη θετική διάθεση που τον διακρίνει, ο Suthar δεν μπορεί να παραβλέψει τις δυσκολίες που του προκαλούν τα επιπλέον δάχτυλα, οι σημαντικότερες από τις οποίες αφορούν στη δουλειά του. Όπως εξηγεί, η εργασία με ξυλουργικά εργαλεία αποτελεί μόνιμη πηγή ανησυχίας για εκείνον, αφού φοβάται συνεχώς ότι θα κόψει κάποιο δάχτυλο που θα βρεθεί σε λάθος σημείο. «Ως ξυλουργός, χειρίζονται πολύ συχνά πριόνια και σφυριά. Πρέπει να είμαι συνεχώς σε επιφυλακή μην κόψω κάποιο δάχτυλο», καταλήγει ο 43χρονος.


O Suthar επιδεικνύει με περηφάνια τα δάχτυλά του που τον κάνουν μοναδικό



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *