ροή ειδήσεων

Aegean: Το «Σπατόσημο» διαφέρει από το Τέλος Εξυπηρέτησης Επιβατών


Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» με τίτλο «Στον αέρα οι άγονες αεροπορικές γραμμές»,...
η Aegean θέλησε να διευκρινίσει ότι το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων (ΤΕΑΑ ή Σπατόσημο όπως συνηθίζεται να αποκαλείται) και το Τέλος Εξυπηρέτησης Επιβατών είναι δύο διαφορετικά τέλη.

Συγκεκριμένα, σε όλες τις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας ισχύει ατέλεια για το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων, επομένως από το ΤΕΑΑ εξαιρούνται όλα τα νησιά των άγονων γραμμών.

Εκτός από την απαλλαγή αυτού του τέλους (ΤΕΑΑ), για κάποιες από τις γραμμές και συγκεκριμένα για τα νησιά Σκύρος, Αστυπάλαια, Ικαρία, Μήλος και Λέρος, δεν προβλεπόταν μέχρι σήμερα χρέωση του Τέλους Εξυπηρέτησης Επιβατών από τον ΔΑΑ. Σε μια προσπάθεια η προηγούμενη Δημοτική Αρχή των Κυθήρων να πετύχει αντίστοιχη απαλλαγή για τα Κύθηρα, παρενέβη προς την ΕΕ. Δυστυχώς, η απόφαση της ΕΕ ήταν ότι δεν πρέπει να υφίσταται απαλλαγή του Τέλους Εξυπηρέτησης Επιβατών για κανένα προορισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε εντολή στο ΔΑΑ να ξεκινήσει να χρεώνει το Τέλος Εξυπηρέτησης Επιβατών και στους επιβάτες που ταξιδεύουν προς τα 5 νησιά, που μέχρι πρόσφατα απολάμβαναν την απαλλαγή (Σκύρο, Αστυπάλαια, Ικαρία, Μήλο και Λέρο). Ως αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, από τις 27/03/2016 οι επιβάτες που αναχωρούν από την Αθήνα θα επιβαρύνονται με το Τέλος Εξυπηρέτησης Επιβατών.

Η Aegean επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση είσπραξης ή χρέωσης από την εταιρεία. Η AEGEAN παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική υποστήριξης των νησιών και της αύξησης της κίνησης, η οποία ήδη με την πολιτική ναύλων που εφαρμόζει, αλλά και τη διεύρυνση της διασυνδεσιμότητας με το εξωτερικό, με το δίκτυο της Αθήνας που μεγαλώνει, έχει αυξηθεί κατά 50% συνολικά την τελευταία τριετία.

tour-market.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *