ροή ειδήσεων

Ξεκάθαρο τελεσίγραφο για έξοδο από τη Σένγκεν! Τρεις μήνες διορία στην Ελλάδα να ελέγξει τα σύνορά της!


- Έκθεση - κόλαφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους συνοριακούς ελέγχους που γίνονται στην Ελλάδα
- Η απειλή για έξοδο της χώρας μας από τη Σένγκεν είναι πλέον ξεκάθαρη και μάλιστα έχει και χρονικό περιθώριο
- "Τρεις μήνες για να ελέγξετε τα σύνορά σας αλλιώς άλλες χώρες της ζώνης ελεύθερης μετακίνησης θα κλείσουν τα σύνορά τους"!
- Η Κομισιόν θεωρεί ότι η Ελλάδα "αμέλησε σοβαρά" τις υποχρεώσεις της όσον αφορά τους συνοριακούς ελέγχους
- Η έκθεση κάνει λόγο για σοβαρότατες παραλείψεις στους συνοριακούς σταθμούς...



Ένα χρόνο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, οπότε και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία, αντιμετωπίζει πιθανότατα την μεγαλύτερη πρόκληση που έχει συναντήσει. Ίσως ακόμη μεγαλύτερη κι από το "φάντασμα" του Grexit που περιπλανιόταν στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2015. Με την απειλή του Grexit παίχτηκαν και "παιχνίδια" για πολιτικούς σκοπούς, ωστόσο αυτή τη φορά η απειλή δεν είναι "παιχνίδι". Είναι ξεκάθαρη κι έχει την υπογραφή της Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει ότι η Ελλάδα "αμέλησε σοβαρά" τα καθήκοντά της όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων της Ζώνης Σένγκεν και δίνει στην Αθήνα διορία τριών μηνών προκειμένου να ελέγχει τα σύνορά της, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι άλλες χώρες της ζώνης ελεύθερης μετακίνησης θα κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα.

"Το σχέδιο έκθεσης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα παραμέλησε σοβαρά τις υποχρεώσεις της και ότι υπάρχουν σοβαρές παραλείψεις στους ελέγχους των εξωτερικών συνόρων που πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις ελληνικές αρχές", είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λοιπόν, έχει γυρίσει την κλεψύδρα και η χώρα φαίνεται να βρίσκεται μπροστά σε μία πραγματικά ιστορική πρόκληση.

Μουζάλας: Οι ευρωπαίοι ζήτησαν να μην τους στέλνουμε μαύρους πρόσφυγες!

Παράλληλα, αντιμέτωπη με τον ρατσισμό της Ευρώπης είναι η Ελλάδα, όπως αποκάλυψε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας είπε ότι η Ευρώπη είναι βαθιά τραυματισμένη και πρέπει να δούμε πως μπορεί κανείς να θεραπεύσει αυτό το πράγμα πριν γίνουν ακρωτηριασμοί. «Είναι εντυπωσιακό ότι στη Σύνοδο Υπουργών δεν συζητήθηκε το θέμα Σέγκεν. Την ίδια ώρα οι εφημερίδες, τα Μέσα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό έπαιζαν αποκλειστικά αυτό το θέμα. Εγώ δηλώνοντας αυτό είπα ότι δεν συζητήθηκε μονάχα ο υπ. Εσωτερικών του Βελγίου το έθεσε μαζί με κάτι άλλες ανεκδιήγητες και παράνομες προτάσεις και αυτό έγινε πρωτοσέλιδο παντού. Δεν συζητήθηκε αυτό το θέμα!»

Ο υπουργός, είπε ακόμα ότι είμαστε σε μια σκληρή πάλη. «Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να κάνει κάτι άλλο παρά να τη δώσει αυτή την πάλη και να ελπίζει και να προσπαθεί να την κερδίσει», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα camps των προσφύγων

«Φτιάχνουμε μικρά camp. Δεν θέλουμε να έχουμε ένα camp των 10 χιλιάδων, προτιμούμε να έχουμε 5 camp των 2 χιλιάδων ή 7 camp των 1.300. Τα μεγάλα camp είναι γκέτο. Έχουμε αποδεχτεί μια κριτική ότι έχουμε καθυστερήσει, οι λόγοι είναι πολλοί, υπάρχουν ευθύνες στην κυβέρνηση μας σε αυτό δεν είναι οι κύριες. Ας πούμε πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να κατανοήσει ότι το Κέντρο στη Μυτιλήνη έχει καταστραφεί δύο φορές. Την ώρα που χτίζουμε από κάτω από πάνω έχουμε 4 με 10 χιλιάδες μετανάστες που πρέπει να εξυπηρετηθούν. Παρόλα αυτά θα είναι έτοιμα μέσα στο Φλεβάρη».

Για τον ακραίο ρατσισμό


Η περιγραφή που έκανε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής για όσα ζητούν οι ευρωπαίοι είναι τουλάχιστον ανατριχιαστική: «Έχουμε 930 πρόσφυγες έτοιμους για μετεγκατάσταση, έχουνε δεχτεί 200 παραβιάζοντας τους κανονισμούς γιατί άλλο κράτος μας ζητάει να μην έχει μέσα μαύρους, ένα άλλο κράτος μας ζητάει να μην είναι οικογένειες με πάνω από πέντε παιδιά. Ένα άλλο κράτος μας ζητάει να μην είναι εργένηδες, ένα άλλο κράτος μας ζητάει διαφορετικό έλεγχο αστυνομικό από αυτόν που η Ευρώπη προβλέπει».

Πηγή:newsit.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/1/16 08:40

    Καλα κανουνε.Το μονο που μπορει κανεις να τους κατηγορησει τους Ευρωπαιους ειναι οτι καθυστερησανε πολυ.Απο περυσι επρεπε να επιβαλλουν αυτον τον ορο.Ο Τσιπρας και η συμμορια του νομισε οτι οπως κατεστρεψε την Ελλαδα μπορει να καταστρεψει και την Ευρωπη.Δυστυχως ομως γι αυτον εκει υπαρχουν πολιτες που ειναι υπερηφανοι για την εθνικοτητα τους και τιμουν ακομα και την ελαχιστη ιστορια τους.Δεν ειναι σαν κι εμας που το να λες οτι εισαι Ελληνας θεωρειται υβρις και τιμωρεισαι απο το νομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *