ροή ειδήσεων

ΣΟΚαριστική μελέτη: Το κινητό προκαλεί παραισθήσεις!!!


Αυτοί είναι οι λόγοι που είμαστε εθισμένοι…
Τι συμβαίνει όταν είσαι εθισμένος στο κινητό και τρέχεις να το πιάσεις ακόμα κι όταν δεν χτυπάει


Πόσοι από σας έχετε εθιστεί στο κινητό τηλέφωνο; Κι όμως!. Μπορεί κάποιες φορές το τηλέφωνο να μην χτυπάει όμως εσείς τρέχετε να το πιάσετε.


Το νέο σύνδρομο που πλήττει όλο και περισσότερους χρήστες ονομάζεται «σύνδρομο φανταστικής δόνησης» και οφείλεται στο γεγονός ότι η συσκευή αυτή μας έχει γίνει κομμάτι του εαυτού μας…


Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post», μελέτες των τελευταίων ετών έδειξαν ότι, το σύνδρομο αυτό χτυπά τους περισσότερους χρήστες μία φορά κάθε 15 μέρες. Δηλαδή, κάθε δύο εβδομάδες οι κάτοχοι των κινητών νιώθουν ότι το τηλέφωνό τους χτυπά ή δονείται χωρίς όμως αυτό να συμβαίνει στην πραγματικότητα.


Για τον καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του αμερικανικού πανεπιστημίου Georgia Tech, Ρόμπερτ Ροζενμπέργκερ , “πρόκειται για κανονική παραίσθηση η οποία οφείλεται στην συνήθεια που μας γίνει το κινητό. “Το τηλέφωνο στην πραγματικότητα γίνεται κομμάτι του εαυτού μας και άθελά μας εκπαιδευόμαστε για να αντιλαμβανόμαστε τις δονήσεις του τηλεφώνου ως ένα κάλεσμα. Εξαιτίας αυτών των συνηθειών, είναι πραγματικά εύκολο να αντιληφθεί κανείς λάθος παρόμοια ερεθίσματα», επισημαίνει.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *