ροή ειδήσεων

Κιμ Γιονγκ Ουν: Το 'αμερικανάκι' που έγινε δικτάτορας της Β. Κορέας


Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός,
λόγω της πρόσφατης ανακοίνωσης της χώρας του για επιτυχή δοκιμή βόμβας υδρογόνου, η οποία δεν γνωρίζουμε αν ήταν πράγματι βόμβα υδρογόνου. Πόσα γνωρίζουμε τελικά για τον Κιμ Γιονγκ Ουν και πόσα από αυτά είναι αλήθεια; Ξεφυλλίστε μαζί μας το άλμπουμ της ζωής του φοβερού και τρομερού δικτάτορα...



O Κim Jong-un οδήγησε για πρώτη φορά αυτοκίνητο, όταν ήταν τριών χρόνων. Στα 9 ήταν σκίπερ. Ο Kim Jong-un σκαρφάλωσε στο υψηλότερο βουνό της Βόρειας Κορέας με κοστούμι και επίσημο παπούτσι. Ο Kim Jong-un έχει παραλάβει βραβείο για τη συμβολή του στη διατήρηση της ειρήνης! Ο Kim Jong-un έκανε υποχρεωτική την 13ετη στρατιωτική θητεία. Ο Kim Jong-un διέταξε να κουρευτούν όλοι σαν και εκείνον. Ο Kim Jong-un χαλάρωσε τους νόμους που αφορούσαν... το ρουχισμό των πολιτών -για να γίνει πιο αγαπητός στη νεολαία. Ο Kim Jong-un πέταξε τον "προδότη" θείο του. Ο Kim Jong-un εκτέλεσε πρώην σύντροφο του, γιατί δημιούργησε πορνογραφικού περιεχομένου video, με εκείνον πρωταγωνιστή. Μπορείτε να ξεχωρίσετε ποια από τα παραπάνω είναι αλήθεια και ποια ψέματα; Όχι; Αυτή είναι η επιτυχία του "νεαρότερου ηγέτη κράτους στον κόσμο": έχει καταφέρει και ελέγχει ό,τι τον αφορά, σε πληροφορία ή εντύπωση.
Η πρώτη φορά που άκουσε ο κόσμος για τον τρίτο, μικρότερο και αγαπημένο γιο του Kim Jong-Il, ήταν με αφορμή το βιβλίο ενός Ιάπωνα sushi chef, Kenji Fujimoto ("I was Kim Jonh-il's Chef"), που κυκλοφόρησε το 2003. Ο συγγραφέας υποστηρίζει πως ο νυν ηγέτης συνόδευε τον "Dear Leader" της Βόρειας Κορέας, όταν έπινε ένα ποτηράκι παραπάνω. Αποκάλυψε και ότι η μητέρα του τον αποκαλούσε "morning star King". Η τρίτη σύζυγος του Jong-Il -και η αγαπημένη της λίστας-, ονόματι Ko Yong-Hi ήταν η μητέρα του νυν ηγέτη της χώρας. Και λέμε "ήταν", γιατί οι πληροφορίες τη θέλουν να πέθανε από καρκίνο στο στήθος, το 2004. Έως το 2010, η μόνη φωτογραφία του μικρού Kim Jonh-un που είχε κυκλοφορήσει, ήταν ένα ασπρόμαυρο προφίλ που είχε "βγάλει" όταν ήταν 11 χρόνων.



Έκτοτε θα λέγατε πως έχει αλλάξει. Πράγμα φυσιολογικό, έως ένα σημείο, με πλήθος αναφορών να τον θέλουν 'χει υποβληθεί σε πλαστικές επεμβάσεις, για να θυμίζει περισσότερο τον πατέρα και τον παππού του. Ο Fujimoto είχε ειδοποιήσει πολύ νωρίτερα ότι "είναι φτυστός ο πατέρας του, σε ό,τι αφορά το πρόσωπο, το σχήμα του σώματος και την προσωπικότητα". Άρα, οι πολίτες του τόπου ήξεραν τι τους περίμενε όταν θα ερχόταν η ώρα να διαδεχθεί τον Jong-Il, στη μοναδική κομμουνιστική δυναστεία που έχει απομείνει σε αυτόν τον κόσμο. Ένας επιθετικός και αποφασιστικός δικτάτορας. Είχαν ενημερωθεί και για κάτι άλλο: στα μονά μπάσκετ που έπαιζε με τον μεγαλύτερο αδελφό του, Kim Jong-chul γίνονταν επικές μάχες, που περιελάμβαναν και αιματοκύλησμα. Παρένθεση: ο "Λατρευτός Ηγέτης" είχε αποκληρώσει τον δευτερότοκο, έπειτα από ένα βράδυ που τον κάλεσε να τα πιουν έως το ξημέρωμα. Γιατί; Όπως είχε πει "συμπεριφέρεται σαν κορίτσι". O πρωτότοκος Kim Jong-nam και ετεροθαλής αδελφός του πρωταγωνιστή της σημερινής ιστορίας, διεγράφη από τις λίστες τον Μάιο του 2001, οπότε τον εξόρισαν στην Ιαπωνία. Με ποια αφορμή; Είχε προσπαθήσει να μπει στην Disneyland της Ιαπωνίας, με ψεύτικο διαβατήριο που έγραφε ότι ήταν από τη Δομινικανή Δημοκρατία και τον "έπιασαν".
Κατόπιν αυτών, αντιλαμβάνεστε γιατί δεν υπήρχε αμφιβολία επί του ποιος θα είναι ο διάδοχος του Jong-Il. Όπως δεν ήταν τυχαίο ότι αποκαλούσαν τον Jong-un "πρίγκιπας" απ' όταν ήταν έφηβος. Ο Fujimoto είχε εξηγήσει πως "όταν ανταλλάσσαμε χειραψίες, με κοιτούσε επίμονα στα μάτια με ένα μοχθηρό βλέμμα. Ακόμα και σήμερα, δεν μπορώ να ξεχάσω αυτό το βλέμμα. Ήταν σαν να σκεφτόταν "αυτός ο τύπος είναι ένας κατάπτυστος Ιάπωνας". Όσοι αμφισβητούσαν την ικανότητα του να αποκρούσει τις επιθέσεις του στρατού που είθισται να αμφισβητούν την εξουσία των ηγετών, προφανώς και δεν γνώριζαν ότι ο πατέρας του είχε φροντίσει να "καθαρίσει" όλους τους -πολιτικούς ή άλλους- αντιπάλους που ήταν στην ηλικία του αγαπημένου του υιού. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα που να αφορούν τη ζωή του Kim Jong-un. Ούτε καν η ημερομηνία γέννησης του, είναι ξεκάθαρη. Κάποιοι λένε πως ήλθε στον κόσμο το 1983, άλλοι ότι είδε το πρώτο φως στις αρχές του 1984. Για το προφανές του πράγματος (τον εορτασμό της... ύπαρξης του), στην πατρίδα του ετοιμάζουν τις εκδηλώσεις για να τις παρουσιάσουν στις 8/1.



Ένα από τα γεγονότα που έχουν διασταυρωθεί, είναι ότι φοίτησε στο International School of Berne, στην Guemligen της Ελβετίας (όπως και τα αδέλφια του). Με ψευδώνυμο: ήταν γνωστός ως Un Pak, γιος διπλωμάτη. Εμφανίστηκε εκεί το 1993. Κάθισε στο ίδιο θρανίο με τον διάδοχο του Πορτογάλου διπλωμάτη, ονόματι Joao Micaelo. Έγιναν φίλοι. Το κόμμα είχε ενημερώσει πως "κατά τη διαμονή του στην Ελβετία, μετά τα μαθήματα πήγαινε στην Πρεσβεία της χώρας, απ' όπου έφευγε μόνο για το σχολείο". Προφανώς και το κόμμα δεν έλεγε την αλήθεια.
Οι συμφοιτητές του αποκαλύπτουν ότι δεν "περνούσε" τα μαθήματα, γιατί περνούσε όλη τη μέρα, παίζοντας computer games, ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ο Jao, ο διπλανός του που λέγαμε, απασχολείται σήμερα ως chef και σε συνέντευξη του στην Daily Mail, είχε αποκαλύψει πως "δεν ήμασταν οι πιο χαζοί της τάξης, σίγουρα όμως, δεν ήμασταν και οι πιο ευφυείς. Ο Kim προσπαθούσε να εκφραστεί, αλλά τα γερμανικά του δεν ήταν καλά και εκνευριζόταν. Με τον καιρό έμαθε λίγο καλύτερα τα αγγλικά (έκανε επιπλέον μαθήματα, γιατί είχε πολύ έντονη προφορά), αλλά οι καθηγητές τον είχαν ήδη αφήσει στην ησυχία του. Δεν του έδιναν καν τα αποτελέσματα των τεστ του, με εξαίρεση τα μαθηματικά στα οποία διέπρεπε. Τον ενδιέφερε περισσότερο να παίζει ποδόσφαιρο και μπάσκετ, παρά να διαβάζει. Ομολογώ πως ήταν καλός μπασκετμπολίστας. Μετά το σχολείο συναντιόμασταν στο γήπεδο και προσποιούμαστε πως ήμασταν ο Jordan".
"Δεν ενδιαφερόταν για τις γυναίκες και το ποτό". Κυκλοφορούσε με Nike παπούτσια, τζιν και μπλούζες των Chicago Bulls και μια μέρα τον "τσάκωσαν" στο σχολείο, με περιοδικό πορνογραφικής ύλης, στο σακίδιο. "Μιλούσαμε και για κορίτσια, μοιραζόμασταν τα μεγάλα πλάνα που είχαμε για το μέλλον μας. Σπάνια μιλούσε για τη ζωή του στη χώρα του και μια φορά που συζητούσαμε στην τάξη, για τις ευθύνες της δημοκρατίας, το δικαίωμα στην ψήφο και την έκφραση της άποψης, εκείνος δεν είπε λέξη. Είχε το βλέμμα χαμηλωμένο, στα παπούτσια του και έδειχνε να νιώθει άβολα. Φαινόταν ότι του έλειπε η πατρίδα του. Άκουγε μόνο κορεάτικα τραγούδια -τα δυτικά δεν τον βοηθούσαν να ζήσει τον καημό του. Πρέπει να είχαμε ακούσει μαζί τον εθνικό ύμνο της Βόρειας Κορέας τουλάχιστον 1000 φορές. Τα σαββατοκύριακα πηγαίναμε σε πάρτι, που είχε και αλκοόλ. Δεν τον είδα ποτέ να πίνει έστω μια γουλιά. Όπως δεν τον είδα να φλερτάρει κάποια γυναίκα. Το 2000 μου είχε αποκαλύψει ποιος είναι. Μου έδειξε μια φωτογραφία του ιδίου με τον πατέρα του και μου είπε την αλήθεια. Και μια μέρα, απλά εξαφανίστηκε". Τι είχε γίνει;



Όταν έφτασε τα 15, ο πατέρας του τον πήρε από την ακριβή ιδιωτική σχολή (στοίχιζε 20.000 ευρώ το χρόνο) και τον πήγε στη δημόσια εκπαίδευση, σε σχολείο που ήταν στην ίδια πόλη. Επίσημα, αυτό έγινε γιατί "κοβόταν" στα μαθήματα. Ανεπίσημα, επειδή ο γιος του είχε... μπλέξει με την αμερικανική κουλτούρα και αυτό ήταν ανεπίτρεπτο. Πώς είχε μάθει τα καθέκαστα; Από τους ανθρώπους που είχε τοποθετήσει δίπλα του να συνοδεύουν τον μικρό. Ζούσε σε ένα τεράστιο διαμέρισμα σε κεντρικό δρόμο της πόλης. "Στο σπίτι του περιτριγυριζόταν από τα καλύτερα gadgets, από πράγματα που τα άλλα παιδιά δεν μπορούσαμε να αποκτήσουμε" προσθέτει ο Joao, πριν δώσει και λεπτομέρειες: "Είχε τις καλύτερες τηλεοράσεις, DVD -παρακολουθούσαμε πολλές ταινίες με king-fu, ειδικά με τον Jackie Chan τον οποίον λάτρευε- PlayStation, προσωπικό μάγειρα, προσωπικό οδηγό, σωματοφύλακες και προσωπικό δάσκαλο. Είναι περίεργο, αλλά ποτέ δεν μπήκα στο δωμάτιο του".
Ο Kim Jong-Il είδε και αποείδε και κάλεσε πίσω στην πατρίδα τον ατίθασο νέο, όταν και οι νέοι καθηγητές τον ενημέρωσαν πως είναι ο χειρότερος μαθητής. Τον έβαλε στην στρατιωτική ακαδημία της πρωτεύουσας (Pyongyang). Επισήμως, έχει πτυχίο φυσικού που πήρε από το πανεπιστήμιο Kim Il-sung και στρατιωτικού, που απέκτησε από το Kim ll-sung Military University. Ναι, όλα τα πανεπιστήμια έχουν το όνομα του παππού του, γνωστού και ως "Αιώνιος πρόεδρος της Δημοκρατίας". Ο Kim εν τω μεταξύ, είναι ο μόνος στρατάρχης του κόσμου (και ενδεχομένως της ιστορίας), χωρίς στρατιωτική θητεία.
Φήμες τον θέλουν να μιλά γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση (στα αγγλικά). Επίσης, έχει ακουστεί ότι είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο που τον έκανε ευάλωτο σε διαφόρων τύπων ασθένειες, όπως και ότι είναι διαβητικός. Το 2004, όταν ήταν 20 χρόνων προέκυψαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ακολουθούσε -μαζί με τον αδελφό του- τον πατέρα τους, στις επιθεωρήσεις του στρατού. Αυτό δικαιολογεί το γεγονός ότι ως ηγέτης, επιθεωρεί τα πάντα. Από τα εργοστάσια παραγωγής γλυκών έως τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Το 2007 προέκυψε σειρά δημοσιευμάτων που ενημέρωναν ότι δούλευε στο Organisation Guidance Department του εργατικού κόμματος της Κορέας, στο οποίο οι μετέχοντες εναρμονίζονταν με το πώς συμπεριφέρεται και το πώς αποφασίζει ο ηγέτης της χώρας": με αντικειμενικό στόχο να εξυπηρετεί τον εαυτό του. Στο ίδιο τμήμα είχε ξεκινήσει την καριέρα του και ο πατέρας του, το 1964. Άλλες πηγές τον ήθελαν να απασχολείται στο Γενικό Πολιτικό Γραφείο του στρατού (το χρησιμοποιούν οι ηγέτες της κυβέρνησης, για να ασκούν πολιτικό έλεγχο στο στρατό). Και οι δύο υπηρεσίες είναι υπεύθυνες για την εποπτεία και την καταγραφή όσων κάνουν καθημερινά και αδιάλειπτα, οι υψηλά ιστάμενοι της χώρας.



Τον Αύγουστο του 2010, ο Kim Jong-il είχε επισκεφτεί την Κίνα και είχε στη συνοδεία του το διάδοχο του. Δεν υπήρχε άνθρωπος που δεν στάθηκε στο πόσο έμοιαζαν οι δυο τους. Κάποιοι το πήγαν ένα βήμα παραπέρα και είπαν πως ο μικρός είχε υποβληθεί σε επεμβάσεις, για να γίνει ίδιος ο πατέρας του. Η πρώτη φορά που απευθύνθηκε στο λαό, ήταν στην επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Kim Ill-sung, στις 15 Απριλίου του 2012, οπότε αποθέωσε το στρατό και διαβεβαίωσε πως "ο καιρός που η χώρα μας ένιωθε απειλή, έχει περάσει ανεπιστρεπτί". Πρόσθεσε και ότι "η ανωτερότητα στην στρατιωτική τεχνολογία δεν είναι μια μονοπώλιο των ιμπεριαλιστών".
Λίγο νωρίτερα, το 2011 εμφανίστηκε στα ψηφοδέλτια των εκλογών για τη Supreme People's Assembly (Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση), το επίσημο κοινοβούλιο της Βόρειας Κορέας. Δεν εξελέγη, αλλά τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας. Στις 28 Δεκεμβρίου του 2011, μετά την κηδεία του πατέρα του, ανέλαβε χρέη "ανώτατου ηγέτη", μαζί και Πρώτου Γραμματέα των Εργατών, προέδρου της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Ανώτατου Διοικητή του Λαϊκού Στρατού της Κορέας. Το 2012 διορίστηκε στρατάρχης, που είναι ο υψηλότερος στρατιωτικός βαθμός του έθνους. Είχε προηγηθεί ένας στρατιωτικός ανασχηματισμός, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε... απομακρυνθεί ο Ri Yong-ho -έως τότε στρατάρχης. Στα 33 μπήκε στη λίστα με τους νεαρότερους σε ηλικία ηγέτες εθνών από καταβολής κόσμου (για την ιστορία, στη δεύτερη θέση αυτής της λίστας βρίσκεται ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος ανέλαβε όταν ήταν 23 χρόνων, ενώ ο πιο μικρός ήταν ο Hussein της Ιορδανίας, ο οποίος έγινε μονάρχης στα 16 έγινε) και βρέθηκε στο Νο46 της παγκόσμιας λίστας του Forbes, με τους πιο ισχυρούς ανθρώπους.



Υψηλό στέλεχος της κυβέρνησης συνελήφθη να είναι μεθυσμένος, στο διάστημα πένθους που είχε κηρύξει ο Kim για τον πατέρα του και εκτελέστηκε με τρόπο που ανταποκρίθηκε στην εντολή "να μη μείνει πίσω, ούτε τρίχα από τα μαλλιά του". Τον Απρίλιο του 2012 ο Kim διέταξε την εκτόξευση πυραύλου που -επισήμως- επρόκειτο να βάλει ένα δορυφόρο σε τροχιά. Η απόπειρα ήταν αποτυχημένη και θεωρήθηκε από πολλούς, ως απαγορευμένη δοκιμή μεγάλου βεληνεκούς τεχνολογικού πυραύλου. Ακολούθησε δεύτερη προσπάθεια, που ήταν επιτυχημένη -με πύραυλο τριών επιπέδων-, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ ενημέρωσαν πως ήταν συγκεκαλυμμένη δοκιμή πυραύλου και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε -ομόφωνα- ψήφισμα, που αφενός καταδίκαζε την ενέργεια, αφετέρου ενημέρωνε για αυστηρότερη επιβολή κυρώσεων. Μεσολάβησε ωστόσο, ένα άλλο ανακοινωθέν.
Τον Ιούλιο του 2012, το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης αποκάλυψε πως ο ηγέτης είχε παντρευτεί την "συντρόφισσα Ri Sol-ju" .Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες για άλλες σχέσεις με pop stars. Η μια είχε άδοξο τέλος: η γυναίκα εξαφανίστηκε από τον χάρτη -ή τουλάχιστον δεν έκανε άλλη δημόσια εμφάνιση-, μετά το τέλος της σχέσης, με τους... κακοήθεις να λένε πως εκείνος τις "εξαφάνισε", γιατί είχαν video με πορνογραφικό υλικό των σχέσεων τους. Του αρέσει η μουσική, σε βαθμό που έχει επιλέξει (και μανατζάρει) το γυναικείο γκρουπ K-Pop.
Πίσω όμως στη σύζυγο, οι της κυβέρνησης φυσικά και δεν ασχολήθηκαν με το να συστήσουν την Πρώτη Κυρία. Αυτό το ανέλαβαν αναλυτές από την αλλοδαπή, οι οποίοι κρίνοντας από το κοντό και καλοκουρεμένο μαλλί της και τα ρούχα που φορούσε στη φωτογραφία που συνόδευε την ανακοίνωση της κυβέρνησης, κατέληξαν στο ότι είναι από οικογένεια ανώτερης τάξης και άρα ταιριάζει στην προσπάθεια που κάνει ο Kim για να προωθήσει μια πιο χαλαρή εικόνα, συγκριτικά με τις παλαιότερες γενιές ηγετών. Για να κερδίσει μάλιστα τη νεολαία αποφάσισε να χαλαρώσει τους κανόνες που αφορούσαν την ένδυση των πολιτών και έδωσε το ΟΚ, ώστε οι γυναίκες να μπορούν να φορούν παντελόνια στη δουλειά.


Οι λεπτομέρειες αυτής της σχέσης παραμένουν αδιευκρίνιστες, με τα περισσότερα (εκτός συνόρων) δημοσιεύματα να εξηγούν πως ήταν τραγουδίστρια και τράβηξε την προσοχή του μετέπειτα συζύγου της, σε μια σχετική εμφάνιση. Πέραν του ότι εμφανίζονται μαζί στα δημόσια events, επισκέπτονται παρέα λούνα παρκ, ενώ έχουν "συλληφθεί" να παρακολουθούν συναυλία με... χαρακτήρες της Disney. Τον ενδιαφέρει τόσο ο χώρος του θεάματος, που είχε απαγάγει ένα γνωστό σκηνοθέτη (Shin Sang-ok) και την ηθοποιό σύζυγο του (Choi Un-hui), για να δημιουργήσει κορεάτικη βιομηχανία κινηματογράφου. Αυτό δεν είναι φήμη. Είναι γεγονός, με τον Shin να ηχογραφεί συζητήσεις που είχε με τον ηγέτη και να βγάζει εκατομμύρια από τη βιογραφία που εξέδωσε -με λεπτομέρειες για όσα συμβαίνουν επί των εδαφών, όταν πια είχε φύγει από αυτά. Τα περί της οικογενείας του Kim, τα αποκάλυψε ο Dennis Rodman (πάλαι ποτέ σταρ του ΝΒΑ) όταν μετά τις επισκέψεις του στη Βόρειο Κορέα, το 2013 και το 2014 -έπειτα από σχετικές προσκλήσεις του ηγέτη- αποκάλυψε πως το ζεύγος έχει μια κόρη.
Οι αναγνώστες του περιοδικού TIME τον ανέδειξαν ως "το πρόσωπο του 2012", έπειτα από ψηφοφορία του κοινού στην οποία μετείχαν 5.6 εκατομμύρια αναγνώστες. Αργότερα, διαπιστώθηκε πως το αποτέλεσμα ήταν προϊόν ενεργειών hackers που είπαν να κάνουν μια φάρσα, με τους υπεύθυνους του αμερικανικού περιοδικού να διευκρινίζουν πως το "πρόσωπο της χρονιάς" επιλέγεται από τους διευθυντές του εντύπου. Νωρίτερα, το σατιρικό περιοδικό The Onion τον είχε ανακηρύξει ως τον "πιο σέξι άνδρα εν ζωή", με τα κινεζικά media που αναπαρήγαγαν την είδηση να... χάνουν στη μετάφραση το σατιρικό του πράγματος.



Τον Φεβρουάριο του 2013 η Βόρεια Κορέα επιδόθηκε σε τρίτη πυρηνική δοκιμή, που ήταν διπλάσιας ισχύος από εκείνη του 2009. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ οδηγήθηκε στην επιβολή νέων κυρώσεων... που ουδόλως ενόχλησαν τον Kim. Eξ ου και ένα μήνα μετά, απέσυρε τους Βορειοκορεάτες εργαζομένους από τη βιομηχανική ζώνη Κaesong: ήταν το τελευταίο σύμβολο συνεργασίας της Κορέας, καθώς το διηύθυναν από κοινού ο Νότος με τον Βορρά. Η ειρήνη επανήλθε τον Σεπτέμβριο που ακολούθησε -έπειτα από πλήθος διαπραγματεύσεων.
Το Δεκέμβριο του 2013 διέταξε τη σύλληψη και την εκτέλεση του θείου του, Chang Song-thaek, αντιπροέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Άμυνας, γιατί -όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ της χώρας- έκανε ενέργειες για την ανατροπή του καθεστώτος. Ο ίδιος αναφέρθηκε επί του θέματος την πρώτη ημέρα του Γενάρη. Το 2014 και έκανε λόγο για "εξάλειψη βρομερής φατριάς", ενώ χαρακτήρισε τον Chang "κατάπτυστο ανθρώπινο απόβρασμα, χειρότερο από σκύλο, ο οποίος πρόδωσε τη βαθιά και τη θερμή πατρική αγάπη που του έδειξε το κόμμα και ο ηγέτης". Toν πέρασε από στρατιωτική δίκη, τον καταδίκασε και διέταξε την άμεση εκτέλεση του. Στις 9/3 του 2014 επανεξελέγη ως "Ανώτατος ηγέτης", έπειτα από εκλογές που δεν είχαν άλλον υποψήφιο. Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, διέταξε εκτέλεση με φλογοβόλο, ενός εκ των άμεσων συνεργατών του, που ήταν φίλα προσκείμενος σε άνθρωπο που τόλμησε να αντιπαρατεθεί μαζί του. Επισήμως, ο αποθανών αποδήμησε όταν τον "βρήκε" χειροβομβίδα.



Τον Αύγουστο του 2015 η Ινδονησία του απένειμε τιμητική πλακέτα, για το έργο του σε ό,τι αφορά τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης! Όταν κατακρίθηκε το έθνος γι' αυτήν την απόφαση, η κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν πως "όσα ακούγονται για ενέργειες του Kim που καταστρατηγούν τα ανθρώπινα δικαιώματα (σ.σ. στις φυλακές βρίσκονται πάνω από 2000 πολιτικοί κρατούμενοι που βασανίζονται καθημερινά), είναι προϊόν προπαγάνδας των Δυτικών". Τον Νοέμβριο του 2015 διέταξε να αποκτήσουν όλοι οι μαθητές της χώρας την κόμμωση του (την ονόμασε "φιλοδοξία" και εξαίρεσε τους ηθοποιούς), ενώ ενημέρωσε πως στο εξής απαγορεύονταν τα "καπιταλιστικά" στιλ στα μαλλιά. Τον Ιανουάριο του 2016 έγινε η δοκιμή βόμβας υδρογόνου... σε παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση, για να προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή και το φόβο ότι το κράτος έχει αποκτήσει μια πιο προηγμένη πυρηνική ικανότητα, από αυτή που ήδη γνώριζαν άπαντες. Κάποιου μήνες πριν, αύξησε την υποχρεωτική θητεία στα 13 χρόνια, με το απολυτήριο να δίνεται στα 30 χρόνια. Ο στρατός της χώρας του είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος -σε όγκο- του κόσμου, με 1.1 εκατομμύρια ενεργά μέλη. Οι "ρεζέρβες" φτάνουν τα 8.000.000.



Στις 19 Ιανουαρίου του 2016, το Korean Central News Agency ενημέρωσε τον πλανήτη πως μετά το φάρμακο για τον καρκίνο, το Aids και τον Εbola (ακόμα δεν έχει βγει στην αγορά, αλλά... μικρή σημασία έχει), η Βόρεια Κορέα δημιούργησε το πρώτο αλκοολούχο ποτό που δεν προκαλεί hangover -από καμένο ρύζι και ginseng, που -όπως εξήγησαν οι Pyongyang Times- έχει και θεραπευτικές ικανότητες. Κάπου εδώ, θα ήταν χρήσιμο να αναφέρουμε ότι πριν βάλει μπουκιά ή γουλιά στο στόμα του, δοκιμάζουν το φαγητό, το αναψυκτικό, το νερό (κλπ) άνθρωποι της συνοδείας του, για να βεβαιωθεί πως θα ζήσει να θυμάται. Αν είναι τρελός; Οι έχοντες γνώση επιμένουν πως το μόνο του ενδιαφέρον είναι να διατηρηθεί στην ηγεσία με όποιο μέσο ή τρόπο. Οργανώνει τις ενέργειες του διεξοδικά και προσεχτικά, προκειμένου να μείνει εκεί που είναι έως ότου έλθει η ώρα του -από φυσικά αίτια.

Πηγή:news247.gr/Ανδρονίκη Μπάκουλη

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *