ροή ειδήσεων

Για φτύσιμο...: Έδωσε δώρο στους εργαζόμενους για να γλυτώσει το αυτόφωρο και το ζήτησε πίσω


Πέντε εργατικές αναφορές, υποβλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Επιθεώρηση Εργασίας... στον Βόλο, οι τέσσερις για μη καταβολή μισθών και η μία για μη καταβολή Δώρου Χριστουγέννων, όπου κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου...



Το Εργατικό Κέντρο Βόλου εκτιμά ότι εκτός από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα εργοστάσια όπου καταβλήθηκαν κανονικά αποδοχές και δώρο, κυρίως στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που δεν κατέβαλαν ως όφειλαν το δώρο, ωστόσο οι εργαζόμενοι μπροστά στον φόβο της απόλυσης δεν προέβησαν σε καταγγελία.

Υπήρξαν, ωστόσο, αρκετές ανώνυμες καταγγελίες για τεχνάσματα και τρόπους που χρησιμοποίησαν εργοδότες προκειμένου να τρενάρουν την καταβολή του δώρου, όπως στην περίπτωση επιχείρησης εστίασης, που το δώρο κατατέθηκε μεν στην τράπεζα, ο επιχειρηματίας όμως ζητούσε από τους εργαζόμενους να το επιστρέψουν και να αποδεχτούν να πληρωθούν τμηματικά, ενώ σε άλλη επιχείρηση φέρεται να έγινε πρόταση αντί δώρου να δοθεί δωροεπιταγή. Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε μεν στο ΕΚΒ, αλλά ποτέ δεν υποβλήθηκε επίσημα στην αρμόδια υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας.

Πηγή: taxydromos.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *