ροή ειδήσεων

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια έως την Παρασκευή


Δεμένα έως την Παρασκευή το πρωί, στις 6:00, παραμένουν από σήμερα (27/1) τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της 48ωρης απεργιακής...


κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία έχουν προγραμματίσει για αύριο, στις 11:00, συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.
Η ΠΝΟ, η οποία ζητά την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου κάνοντας λόγο για «αδιάλλακτη και ανυποχώρητης θέση της κυβέρνησης» έχει αποφασίσει τη συμμετοχή του κλάδου των ναυτικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την επόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ενώ προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.
«Η διάλυση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), η κατεδάφιση του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών (ΚΕΑΝ), η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η οποία και μπορεί να καταπολεμηθεί με την πρόσληψη ναυτικών σε όλα τα πλοία που φορολογούνται με τον Ν. 27/75 μέσω του Γραφείου Ευρέσεων Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ), με τη διασφάλιση εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ.
Αναφορικά με την πιθανότητα συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με επιστολή του προς τον γγ της ΠΝΟ, Γιάννη Χαλά, απευθύνει έκκληση αυτές οι κινητοποιήσεις να μην ξεπερνούν τις 24 ώρες, προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι άμεσες ανάγκες των νησιών.
«Σε μία περίοδο που όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι πλήττονται από τις επιπτώσεις της κρίσης, το ζήτημα του ασφαλιστικού απειλεί όλους τους Έλληνες, η ανεργία μαστίζει τη χώρα και η ανέχεια χτυπά τις πόρτες όλο και περισσότερων συμπολιτών μας, είναι εκτός λογικής και εκτός ηθικής, να προβαίνουμε σε ενέργειες που βλάπτουν άλλες κατηγορίες εργαζόμενων, αντί να επιδιώκουμε, με κάθε τρόπο, τη μεταξύ μας σύμπνοια και συνοχή» τονίζεται στην επιστολή του Επιμελητηρίου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *