ροή ειδήσεων

Ιταλία: «Κουκούλωσαν» τα γυμνά αγάλματα για να μην σκανδαλιστεί ο Ροχανί


Ο Ροχανί, ο οποίος έφτασε εχτές, Δευτέρα, στη Ρώμη, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Καπιτολίνι συνοδεία του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι - Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, πολλά από τα αριστουργήματα του μουσείου είχαν μπει σε «κουτιά»...



Ειδικά κατασκευασμένα περιβλήματα τοποθέτησαν οι ιταλικές αρχές σε γυμνά αγάλματα που εκτίθενται σε ένα από τα πιο γνωστά μουσεία της Ρώμης, το Μουσέι Καπιτολίνι, εν όψει της επίσημης επίσκεψης του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί στην ιταλική πρωτεύουσα, μια απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα τοπικά media.

Ο Ροχανί, ο οποίος έφτασε εχτές, Δευτέρα, στη Ρώμη, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Καπιτολίνι συνοδεία του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Ωστόσο, ο Ιρανός ηγέτης δεν είχε την ευκαιρία να θαυμάσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αριστουργήματα του μουσείου, αφού όλα τα γυμνά μαρμάρινα αγάλματα είχαν καλυφθεί από μεγάλα λευκά περιβλήματα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η «λογοκρισία» εις βάρος των κλασικών έργων τέχνης έγινε σε ένδειξη σεβασμού για τα πιστεύω του Ιρανού προέδρου, καθώς οι ιταλικές αρχές θεώρησαν ότι ο μουσουλμάνος ηγέτης θα σκανδαλιζόταν στη θέα των γυμνών αγαλμάτων. Στο ίδιο πλαίσιο «πολιτικής ορθότητας» απαγορεύτηκε και το κρασί από τις δεξιώσεις στις οποίες αναμένεται να παραστεί ο Ροχανί, αναφέρει ο ιστότοπος www.ibtimes.co.uk.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, η χειρονομία αυτή εξαγρίωσε πολλούς Ιταλούς πολίτες, που κατηγόρησαν τις αρχές ότι πρόδωσαν την πολιτισμική κληρονομιά της χώρας στο όνομα της «πολιτικής ορθότητας» και των «επιχειρηματικών συμφερόντων». Εκατοντάδες Ιταλοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους online, ποστάροντας φωτογραφίες εμβληματικών γυμνών αγαλμάτων στα social media με τα hastag #ciaoRouhani και #statuenude.

Εκατοντάδες Ιταλοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους online





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/1/16 10:07

    Οταν παντρευονται 10χρονα και κοβουν τις κλειτοριδες και αλλα πολλα δεν σκανδαλιζονται,τα αγαλματα τους πειραξαν. Ανωμαλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *