ροή ειδήσεων

Νομικά θα στραφεί η ΔΕΗ κατά των «μπαταχτσήδων» καταναλωτών


Με προσφυγές στα δικαστήρια, θα στραφεί η ΔΕΗ κατά των λεγόμενων "μπαταχτσήδων"
καταναλωτών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το κενό νόμου που υπάρχει και προσφεύγουν σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος, αφήνοντας πίσω ανεξόφλητους λογαριασμούς.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδη «υπάρχει η διαδικασία που κάποιος μπορεί να αλλάξει και πάροχο ανεξάρτητα αν έχει εξοφλήσει το λογαριασμό του στον προηγούμενο. Εμείς έχουμε ζητήσει από την πολιτεία να μην έχει το δικαίωμα κάποιος να αλλάξει πάροχο εφόσον χρωστά στον προηγούμενο»

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, μέχρι τώρα υπήρξε διακοπή 100.000 συνδέσεων σε καταναλωτές, που χρωστούσαν πάνω από 1.000 ευρώ και είχαν 8 μήνες να εξοφλήσουν το λογαριασμό, να προβούν σε διακανονισμό ή να ενταχθούν σε κοινωνικό τιμολόγιο. Είπε, ακόμα, ότι περίπου 5,5 εκατ. πελάτες, στο σύνολο των 7,5 εκατ., είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΗ.

«Αυτά τα χρήματα πρέπει να διεκδικηθούν» ξεκαθάρισε ο κ. Αδαμίδης, υπογραμμίζοντας ότι η ΔΕΗ κανονικά θα έπρεπε να δεσμεύει και τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταναλωτών, που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αλλά επιλέγουν να μην εξοφλούν τους λογαριασμούς τους.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στην απόφαση της ΔΕΗ για επιβράβευση των καλοπληρωτών καταναλωτών που εξοφλούν το λογαριασμό στην ώρα του, είπε ότι με την επιστροφή του συνόλου των παγίων τους μπορεί να κερδίσουν μέχρι και 40 ευρώ και χαρακτήρισε την κίνηση ως «επιθετική πολιτική» απέναντι στους ανταγωνιστές ιδιώτες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/1/16 13:24

    Να μας πεί η ΔΕΗ τι κάνει γι αυτούς που κατεβάζουν την ένδειξη των μετρητών και είναι ενεργοί καταναλωτές επιχειρηματίες κυρίως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/3/16 11:57

    Έχει πει κανεις στον κ. Αδαμιδη οτι και αυτος ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 100% του λογαριασμου της ΔΕΗ και ΟΧΙ το 20 % που πληρωνει ,μονο και μονο επειδη εργαζεται εκει ????........... αυτοι που δεν πληρωσαν τους λογαριασμους τους, ισως ειναι αυτοι ,που δεν θελουν να πληρωσουν του δικο του και των φιλων του υπολοιπο 80 % λογαριασμους τους !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *