ροή ειδήσεων

Έτσι έφτασε ο ιος Ζίκα στην Ευρώπη: Ποιος είναι ο πρώτος ασθενής;


Έφτασε και στην Ευρώπη ο - υπό προϋποθέσεις- θανατηφόρος ιός Ζίκα,
που έχει εξαπλωθεί στη Λατινική Αμερική και κυρίως τη Βραζιλία, ο οποίος μεταδίδεται από...
τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού και εμποδίζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου των μωρών, προκαλώντας μικροκεφαλία, μια σπάνια εκ γενετής ανωμαλία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κρούσμα εντοπίστηκε σε νοσοκομείο της Δανίας και είναι το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα στην Ευρώπη. Πρόκειται για Δανό που είχε ταξιδέψει εκτός Ευρώπης. Όπως αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης της Δανίας, πρόκειται για τουρίστα που είχε περάσει από τη Νότια και Κεντρική Αμερική, όπου ο ιός είναι σε έξαρση, ειδικά στη Βραζιλία. Ο άνδρας, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης Άαρχους, έφτασε στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης, όπως πυρετός, πονοκέφαλος, πόνο στους μυς. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξε πως έχει μολυνθεί από τον ιό Ζίκα.

Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται στον άνθρωπο κυρίως μέσω του τσιμπήματος ενός κουνουπιού του είδους Aedes, το οποίο θα είναι ήδη μολυσμένο με τον ιό. Η μετάδοση από άνθρωπο, σε φορέα (κουνούπι), σε άνθρωπο, εμφανίζεται κατά την περίοδο έξαρσης του ιού. Αυτό σημαίνει ότι από ένα μολυσμένο κουνούπι, μπορεί να μολυνθεί ένα δεύτερο όχι μόνο απευθείας, αλλά και μέσω του αίματος ενός ανθρώπου: το πρώτο μολυσμένο κουνούπι τσιμπάει τον άνθρωπο, του μεταδίδει τον ιό και στη συνέχεια ένα δεύτερο υγιές κουνούπι τσιμπάει τον ίδιο άνθρωπο και κολλάει τον ιό μέσω του αίματος. Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr.

Ο κίνδυνος απειλεί τις εγκύους και το μωρό τους, το οποίο μπορεί να γεννηθεί με μικροκεφαλία, καθώς ο ιός εμποδίζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου των μωρών. Ο ιός Ζίκα, που έφθασε πέρυσι στην αμερικανική ήπειρο, μεταδόθηκε πολύ γρήγορα στην περιοχή όπου το κουνούπι τίγρης, που μεταδίδει επίσης τον ιό του δάγγειου πυρετού και τον ιό τσικουνγκούνια, είναι πανταχού παρών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του ιού.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *