ροή ειδήσεων

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Βρήκαν υπαλλήλους ακόμα και χωρίς απολυτήριο Λυκείου

Άλλοι επτά υπάλληλοι της Βουλής τέθηκαν εκτός Βουλής, οι οποίοι «πιάστηκαν»
με πλαστούς τίτλους σπουδών.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η liberal σε σχετικό της άρθρο οι περιπτώσεις τους προκαλούν θυμηδία, καθώς ο τρόπος που είχαν καταφέρει να παρεισφρήσουν στο Κοινοβούλιο είναι όχι μόνο απίστευτος αλλά αποτυπώνει εύγλωττα την ευκολία που κάποιος μπορούσε να «κοροϊδέψει» τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, ο πρώτος είχε βρει πόστο ως επιστημονικός σύμβουλος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και σύμφωνα με την σχετική απόφαση, διαπιστώθηκε ότι «σύμφωνα με έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός στο αρχείο, αίτηση αναγνώρισης καθώς και ο ατομικός φάκελος στο όνομα του εν λόγω υπαλλήλου και ως εκ τούτου η πράξη αναγνώρισης του τίτλου της αλλοδαπής από το τέως ΔΙΚΑΤΣΑ νυν ΔΟΑΤΑΠ, την οποία προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας την παράνομη πρόσληψή του». Να σημειωθεί η πρόσληψή του είχε γίνει το 2011.

Άλλος υπάλληλος, τέως συνεργάτης βουλευτή που κατείχε προσωποπαγή θέση στο κοινοβούλιο από 2003 βρέθηκε να έχει πλαστό απολυτήριο Λυκείου!

Εντυπωσιακή, αν μη τι άλλο, είναι η υπόθεση μιας υπαλλήλου η οποία είχε προσκομίσει απολυτήριο λυκείου που δεν άνηκε στην ίδια! Αυτή διορίστηκε αρχικά ως μετακλητή (1996) για να μονιμοποιηθεί τρία χρόνια αργότερα σε κενή οργανική θέση ως δακτυλογράφος.

Οι υπόλοιπες τέσσερις περιπτώσεις αφορούν στελέχη της ειδικής φρουράς της Βουλής, οι οποίοι δεν διέθεταν καν απολυτήριο Λυκείου, τίτλος που είναι απαραίτητος για να προσληφθούν. Μάλιστα, οι δύο πλαστογράφησαν τον βαθμό ενώ οι άλλοι δύο δεν είχαν καν απολυτήριο Λυκείου. «Διαπιστώθηκε ότι ο τίτλος σπουδών που προσκόμισαν εν γνώσει τους και για ίδιον όφελος είναι πλαστός και δη ανύπαρκτος, προκαλώντας δολίως αι υποβοηθώντας τον παράνομο διορισμό τους, καθόσον σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις, το εν λόγω απολυτήριο λυκείου αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική απόφαση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *