ροή ειδήσεων

Πούτιν: "Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που μπορεί να καταστρέψει τις ΗΠΑ σε μισή ώρα και λιγότερο"


«Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που μπορεί να καταστρέψει την Αμερική μέσα σε μισή ώρα ή λιγότερο», είχε πει όταν ήταν...



ακόμη πρωθυπουργός και πριν επιστρέψει στον προεδρικό θώκο κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στη Μόσχα ο Β.Πούτιν όπως αποκαλύπτουν οι συγγραφείς του “The Russia-China Axis,” Douglas E. Schoen και Melik Kaylan, δίνοντας άλλο νόημα στην "αναβάθμιση" των ΗΠΑ ως απειλή για τη ρωσική εθνική ασφάλεια όπως αυτό αποκαλύπτεται από το επίσημο έγγραφο με τίτλο «Σχετικά με την Στρατηγική της Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Επρόκειτο τότε για ένα πολυτελές δείπνο στο New Century, της Μόσχας μόνο για μέλη του Valdai Club και διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους απ'όλο τον κόσμο.
Τότε ο Β.Πούτιν είχε αναφερθεί στους καλεσμένους του για ζητήματα που αφορούσαν τις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ και μιλώντας σε Αμερικανούς δημοσιογράφους είπε "με ρωτάτε εάν εμείς πρόκειται να αλλάξουμε. Η μπάλα είναι στο γήπεδό σας, εσείς θα αλλάξετε;"
Τότε είχε εκφράσει την δυαρέσκειά του για τα αμερικανικά σχέδια δημιουργίας μιας αντιβαλλιστικής "ασπίδας" που θα αποτελούσε εμφανή απειλή για την ρωσική εθνική ασφάλεια.
Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι "μόνο επειδή η Ρωσία έχει την δυνατότητα να καταστρέψει τις ΗΠΑ σε λιγότερο από 30 λεπτά, μόνο για αυτό τον λόγο οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τις όποιες σχέσεις τους με την Μόσχα"
Οι συγγραφείς Schoen και Kaylan τότε σχολίασαν: “Είναι πολύ δύσκολο να βρεις ένα σχόλιο πιο αποκαλυτπικό σχετικά με την αληθινή γνώμη που έχει ο Ρώσος πρόεδρος για τις ΗΠΑ".
Αυτό εξηγεί και την αλλαγή της ρωσικής στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας για την Ρωσική Ομοσπονδία
Ο Β.Πούτιν αντικαθιστά την εκδοχή του 2009, που είχε υπογράψει ο τότε πρόεδρος και νυν πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπου δεν γινόταν καμία αναφορά ούτε στις ΗΠΑ ούτε στο ΝΑΤΟ.

Δεν είναι τυχαία αυτή η αναπροσαρμογή
Στην αξιολόγηση αυτή επισημαίνεται ότι η Ρωσία κατάφερε να ενισχύσει τον ρόλο της στη διευθέτηση των προβλημάτων της διεθνούς κοινότητας και στην επίλυση των παγκόσμιων συρράξεων. Ακριβώς αυτή η ενίσχυση του ρόλου της Μόσχας, όπως υπογραμμίζεται, προκάλεσε την αντίδραση των χωρών της Δύσης και κυρίως των ΗΠΑ που βλέπουν να περιορίζεται ο ρόλος τους, ιδίως στη Μέση Ανατολή.
«Η ισχυροποίηση της Ρωσίας είναι πραγματικότητα μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο νέων απειλών κατά της εθνικής ασφαλείας, που είναι πολυσύνθετης και συσχετισμένης φύσης», σημειώνεται στο έγγραφο.
Το να εφαρμόζει η Μόσχα μια ανεξάρτητη πολιτική, «τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και εντός της χώρας» έχει προκαλέσει την «αντίδραση των ΗΠΑ και των συμμάχων της, οι οποίοι καταβάλλουν προσπάθειες να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στις διεθνείς σχέσεις».
Αυτό ακριβώς ενδέχεται να οδηγήσει σε «πολιτική, οικονομική, στρατιωτική και σε επίπεδο πληροφοριών πίεση» σε βάρος της Ρωσίας, επισημαίνεται στο έγγραφο.
Βάσει του εγγράφου οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξαν ένα «αντισυνταγματικό πραξικόπημα στην Ουκρανία», που είχε ως αποτέλεσμα να διχαστεί η ουκρανική κοινωνία και να ξεκινήσει μια στρατιωτική σύρραξη.
Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας και τονίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν διευρύνει το δίκτυο στρατιωτικών- βιολογικών εργαστηρίων σε χώρες που γειτνιάζουν με τη Ρωσία.
Το συγκεκριμένο έγγραφο χρησιμοποιείται ως βάση για το σχεδιασμό της στρατηγικής που σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια και βεβαίως λαμβάνονται υπόψιν και οι εξελίξεις στη Συρία, όπου η Ρωσία έχει αναλάβει κυρίαρχο ρόλο.
Η στρατηγική δεν άλλαξε τυχαία. Ο Ρώσος πρόεδρος και οι επιτλείς του γνωρίζουν ότι το 2016 θα είναι μια χρονιά πολύ επικίνδυνη για όλον τον πλανήτη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *