ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο το "UCI GRANFONDO RHODES TOUR"


Η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας επέλεξε τη Ρόδο για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Ερασιτεχνικού Κυπέλλου...
«UCI GRANFONDO RHODES TOUR» (22-24 Απριλίου 2016).

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός θα φιλοξενηθεί στο «σμαραγδένιο νησί» μετά από συντονισμένες ενέργειες των Διευθύνσεων Τουρισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο αγώνας είναι ο πρώτος από τις 12 αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν ανά τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 2016 στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ερασιτεχνικής Ποδηλασίας.

«Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συντονίζεται με την παγκόσμια τάση που θέλει τον Αθλητισμό να αποτελεί μέρος της τουριστικής δραστηριότητας. Εισάγουμε νέες μορφές ταξιδιωτικών εμπειριών, οι οποίες δεν ξεκουράζουν μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά. Ο επισκέπτης μέσα από τα εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα, εκτονώνεται, δημιουργεί, συμμετέχει και ζει πιο ενεργά τον τόπο που επισκέπτεται. Στο τέλος των διακοπών του παίρνει μαζί στη βαλίτσα του, πέρα από την ανάμνηση και μία εμπειρία ζωής που θα τον συντροφεύει για πάντα», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.
Σύμφωνα με το διευθυντή της «UCI Granfondo World Series», Έρβιν Βέρβεκεν, οι αγώνες έχουν καταφέρει να προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες όπου και αν διοργανώνονται. «Βασικός στόχος του UCI Gran Fondo World Series είναι να δώσει σε ερασιτέχνες ποδηλάτες την ευκαιρία να συνδυάσουν την ποδηλασία με τον τουρισμό. Το να διοργανώσουμε λοιπόν ένα προκριματικό αγώνα στη Ρόδο ταιριάζει απόλυτα με τους σκοπούς μας. Εστιάζουμε όμως και στους παλαιότερους ποδηλάτες οι οποίοι επιθυμούν να αγωνίζονται και σε μεγαλύτερη ηλικία και να ανακαλύπτουν παράλληλα νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Αυτοί οι αθλητές επισκέπτονται τον κάθε τόπο με τις οικογένειές τους, διαμένουν τουλάχιστον για μία εβδομάδα για να απολαύσουν τις βόλτες με το ποδήλατο, τον ήλιο και να λάβουν μέρος σε ένα ποδηλατικό αγώνα στο τέλος της παραμονής τους. Οι συμμετοχές στο UCI World Cycling Tour ποικίλλουν. Έχουν φτάσει τις 10.000 ενώ ένας μέσος όρος συμμετοχών είναι οι 3.000», τόνισε ο κ. Βέρβεκεν.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του αγώνα της Ρόδου, Γιώργος Λεβεντάκης σημειώνει ότι τέτοιες δράσεις, εκτός των άλλων, ενεργοποιούν την τοπική κοινωνία μέσα από την συμμετοχή, τον εθελοντισμό και την ευγενή άμιλλα. «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ερασιτεχνικής Ποδηλασίας στο όμορφο νησί της Ρόδου. Αισιοδοξούμε να συνδυάσουμε την διοργάνωση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Επιστέγασμα της επιτυχίας του αγώνα αποτελεί η προηγούμενη τετραετής διοργάνωση του αγώνα στην Ελλάδα και η υψηλή αξιολόγηση από την Διεθνή Ένωση Ποδηλασίας, UCI. Ραντεβού τον Απρίλιο».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *