ροή ειδήσεων

11.218 πρόσφυγες σε τρεις μέρες στα ελληνικά νησιά!


Τις ημέρες που βρισκόταν σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό και το Brexit, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα ελληνικά νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ στις 14-15 Φεβρουαρίου είχαν περάσει στις ελληνικές ακτές 51 και 181 άτομα, αντίστοιχα, στις 16 Φεβρουαρίου 1.783, στις 17 Φεβρουαρίου 4.611 και στις 18 Φεβρουαρίου 4.824 -συνολικά, 11.218 σε τρεις μέρες.

Την ίδια ώρα, μια νέα δίοδος για την ανάπτυξη του έργου των παράνομων διακινητών έχει ανοίξει στο Καστελόριζο, καθώς εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν στο μικρό και απομονωμένο νησί τις τελευταίες ημέρες.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν περίπου τους 750 (εκ των οποίων πάνω από 300 είναι γυναικόπαιδα), ενώ οι κάτοικοι αυτή την εποχή δεν ξεπερνούν τους 250. Ταυτόχρονα, ελάχιστος είναι ο αριθμός των λιμενικών και αστυνομικών που υπηρετούν στο νησί. Υπάρχει χώρος φιλοξενίας των προσφύγων, που έχει διατεθεί από τον δήμο, αλλά βρίσκεται στα όριά του.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην τουρκική πόλη Κας, που βρίσκεται απέναντι από το Καστελλόριζο, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πρόσφυγες που περιμένουν να περάσουν στο ακριτικό νησί, ενώ έχουν συνταχθεί ακόμα και λίστες αναμονής.

Την ίδια ώρα, τα Κέντρα Καταγραφής Προσφύγων (hotspot) σε Λέσβο και Χίο, παρότι λειτουργούν άψογα (σύμφωνα με τις Αρχές) έχουν ήδη γεμίσει από πρόσφυγες, καθώς οι ροές προς τα συγκεκριμένα νησιά είναι υψηλότατες. Στη Λέσβο τις τελευταίες δύο ημέρες έφτασαν πάνω από 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *