ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο οι μαθητές του 14ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης – Ελπίδες για αναβίωση του μαθητικού τουρισμού


Στη Ρόδο βρίσκονται από την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές του 14ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της πενταήμερης μαθητικής εκδρομής που πραγματοποιούν στο νησί μας, κάνοντας ποδαρικό στις μαθητικές εκδρομές για τη νέα χρονιά, που αναμένεται να είναι αυξημένες σε αριθμό σε σχέση με πέρυσι.
Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους περιηγήθηκαν την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στην πόλη της Ρόδου, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις Πηγές Καλλιθέας και τη Λίνδο ενώ την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου επισκέφθηκαν τη δυτική πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα τη Φιλέρημο, τις Πεταλούδες και την Κάμειρο.

Η Δημοτική Επιχείρηση Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., άνοιξε τις πύλες των Πηγών Καλλιθέας αποκλειστικά για τους μαθητές προκειμένου τα παιδιά να περιηγηθούν στους χώρους τους, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την προσπάθεια που γίνεται από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.
Στις Πηγές Καλλιθέας τους μαθητές υποδέχθηκαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Βεατρίκη Σέρβου, το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρία Σέβα Τσίμπλη και το στέλεχος της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. κυρία Σταματία Ζερβού.

Τους ξενάγησαν στο χώρο και στη συνέχεια τους έδωσαν αναμνηστικά δώρα και το έντυπο πληροφοριακό υλικό του Δήμου Ρόδου. Στους μαθητές προσφέρθηκαν κεράσματα που ήταν χορηγία του επιχειρηματία κυρίου Γιώργου Ποντικάκη.
Από πέρυσι το Σεπτέμβριο γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, ώστε ο μαθητικός τουρισμός να επιστρέψει και πάλι στη Ρόδο. Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. κύριος Βασίλης Ψυλλάκης στο πλαίσιο της παρουσίας τους στην έκθεση Philoxenia που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη τον προηγούμενο Δεκέμβριο είχαν επαφές με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης για το συντονισμό των μαθητικών εκδρομών, επαφές που όπως φαίνεται είχαν σημαντικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με την κυρία Χατζηλαζάρου, τα πακέτα που προσφέρονται πλέον στους μαθητές είναι ιδιαίτερα δελεαστικά, καθώς οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα με ένα μικρό σχετικά ποσό να έρθουν στο νησί αεροπορικώς, να διαμείνουν σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων και να περιηγηθούν στο νησί με τη συνοδεία ξεναγού. Βέβαια, με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλοί προορισμοί στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό που διεκδικούν ένα σημαντικό κομμάτι της πίτας των μαθητικών εκδρομών με δελεαστικές τιμές και ελκυστικές επιπρόσθετες προσφορές, απαιτείται ακόμη μεγαλύτερος συντονισμός όλων των τοπικών φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό ώστε στο μέλλον να επιτευχθεί η άφιξη στη Ρόδο πολύ μεγαλύτερου αριθμού μαθητών.
Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, όπως και πέρυσι, από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ξεκίνησε την αποστολή επιστολών συνοδευόμενες από το έντυπο ενημερωτικό υλικό που εκδίδει προς τους Διευθυντές και προς τα Δεκαπενταμελή Συμβούλια σχολείων της Ελλάδας σε μία προσπάθεια να επαναπροσελκύσει μαθητές στο νησί. Στόχος της δράσης αυτής ήταν οι μαθητές να αποκτήσουν μία πρώτη εικόνα για τη Ρόδο ως τουριστικό προορισμό ώστε στη συνέχεια να την επιλέξουν για τη μαθητική τους εκδρομή.
Είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Φώτης Χατζηδιάκος έκανε το περασμένο φθινόπωρο σημαντικές παρεμβάσεις με επιστολή του στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις μαθητικές εκδρομές καθώς και συσκέψεις με τοπικούς φορείς ώστε να χαραχθεί μία κοινή στρατηγική με στόχο την επαναφορά, την προώθηση και τη στήριξη του μαθητικού τουρισμού στο νησί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, θέλοντας να συνεισφέρει έμπρακτα στην προσπάθεια αυτή της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, προσέφερε τις ξεναγήσεις της συγκεκριμένης εκδρομής.
Σημειώνεται ότι οι μαθητικές εκδρομές στη Ρόδο μπορούν να αποτελέσουν και πάλι ένα σημαντικό κομμάτι του τουριστικού προϊόντος του νησιού, καθώς η Ρόδος έχει ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, διαθέτει πολιτιστικά μνημεία μοναδικής κληρονομιάς, παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, άριστη ξενοδοχειακή υποδομή και πολλές δυνατότητες νυχτερινής διασκέδασης.

Η επαναφορά του μαθητικού τουρισμού στη Ρόδο θα δυναμώσει το χειμερινό τουρισμό στο νησί και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία.











http://rodosreport.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/2/16 11:46

    τα δικά σας τα παιδιά Ροδίτες πηγαίνουν εκδρομή στην Θεσσαλονίκη ;;; για τα στέλνεται στο Παρίσι.;;;;
    Νομίζετε ότι μόνο οι άλλοι πρέπει να σας τα ακουμπάν;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *