ροή ειδήσεων

Τι είδε ο «τουρίστας» στην Τουρκία!!!


Στο σφυρί εκατοντάδες ξενοδοχεία, ενώ Τούρκοι επιχειρηματίες βάλλουν κατά της κυβέρνησης



του Κων/νου Δεριζιώτη

Βρέθηκα την προηγούμενη εβδομάδα στην Τουρκία, προσκεκλημένος από την τουρκική κυβέρνηση, στο παγκόσμιο συνέδριο του World Tourism Forum.
Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με πολλούς Τούρκους επιχειρηματίες του Τουρισμού και γενικά παράγοντες της οικονομικής ζωής της Τουρκίας.

Όλοι βρίσκονται, κατά την πλέον επιεική έκφραση, σε σύγχυση, και κατά την πλέον «βαριά» σε πανικό. |
Ειδικά οι ασχολούμενοι με την Κρουαζιέρα, βρίσκονται σε πανικό, καθώς οι ακυρώσεις «πέφτουν βροχή».
Στο επίσημο δείπνο συνδαιτημόνες στο τραπέζι μας ήταν και δύο εκπρόσωποι κορυφαίων εταιριών Κρουαζιέρας, που έλεγαν ότι το 2016 χάθηκε και χάνεται και το 2017, υπογραμμίζοντας ότι στις επαφές με την κυβέρνηση, οι απαντήσεις που παίρνουν όταν επισημαίνουν τις ακυρώσεις, είναι του στυλ: «Να έχετε αυτοπεποίηθησ», «Ο τουρκικός τουρισμός δεν θα έχει πρόβλημα» και άλλα … ηχηρά, πλην όμως ανούσια.

Μάλιστα μας είπαν ότι σε συνάντηση κορυφαίων παραγόντων του Τουρισμού με τον υπουργό Τουρισμού στην Άγκυρα, δεν υπήρξαν άλλες απαντήσεις, πέραν των προαναφερθεισών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου συνολικά 1.318 τουρκικά ξενοδοχεία κατά μήκος των ακτών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου έχουν βγει το τελευταίο διάστημα στο «σφυρί». Οι ιδιοκτήτες τους τα πουλούν επειδή χρεοκόπησαν ή πρόκειται να χρεοκοπήσουν μετά τις ρωσικές κυρώσεις, αλλά και τον παγκόσμιο φόβο για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία.

Η εφημερίδα Zaman γράφει ότι 410 ξενοδοχεία πωλούνται μόνο στην Αττάλεια και η τιμή πώλησής τους ανέρχεται συνολικά στα 10 δισ. δολάρια. Ακόμα 908 ξενοδοχεία πωλούνται στη Σμύρνη, στα Μούγλα, στο Αϊδίνιο, στο Μπαλικεσίρ, στα Δαρδανέλια, στο Ντενιζλί, όλα αυτά για 3 δισ. δολάρια συνολικά.

Το υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας αναφέρει ότι οι απώλειες για το 2016 αναμένονται σε 4.500.000 τουρίστες μόνο από τη Ρωσία.

Νοσηρό το κλίμα στην Τουρκία.
Ας δούμε τι θα γίνει και εδώ…

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *