ροή ειδήσεων

Ιπτάμενα τηλέφωνα στην διάθεση ασθενών από το Πολυτεχνείο της Κρήτης


Στην κατασκευή του πρώτου κινητού τηλεφώνου- drone που θα έχει εφαρμογές για θέματα υγείας, όπως είναι η μεταφορά φαρμάκων, προχωρά ο επίκουρος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Παναγιώτης Παρτσινέβελος και η ομάδα του...



Μέσω αυτοχρηματοδότησης, ο κ. Παρτσινέβελος και 7 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές κατασκεύασαν ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο σύστημα (drone) σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου.Στην συσκευή τοποθετείται ένα smartphone το οποίο υποστηρίζει την εφαρμογή-υπηρεσία «SaveMe», και έτσι μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να σηκωθεί στον αέρα, να πετάξει για το κοντινότερο φαρμακείο για να φέρει ένα φάρμακο...

Η ερευνητική ομάδα SenseLab επιλέχθηκε μαζί με άλλες 9 ομάδες στην τελική φάση του διεθνή διαγωνισμού τεχνολογίας που θα διεξαχθεί στις 4-6 Φεβρουαρίου στο Ντουμπάι με τίτλο Drones for good μεταξύ 1.000 προτάσεων από πανεπιστημιακά ιδρύματα και εξειδικευμένες εταιρείες από 165 χώρες. Παρά την έλλειψη χρηματοδότησης, ο επικεφαλής της ομάδας κ. Παρτσινέβελος αισιοδοξεί ότι μπορεί να κατακτήσει την 1η θέση με χρηματικό έπαθλο 1.000.000 δολάρια.

Στον διαγωνισμό στο Ντουμπάι, ο επίκουρος καθηγητής και η ομάδα του θα παρουσιάσουν ένα βίντεο με όλες τις λειτουργίες και τις πιθανές εφαρμογές του phone-drone, ενώ θα δείξουν και τις δυνατότητες του ιπτάμενου συστήματος σε πραγματικές συνθήκες.

Στην περίπτωση που η ομάδα SenseLab επικρατήσει στον διαγωνισμό, ο κ. Παρτσινέβελος τόνισε στο «Εθνος» ότι το ποσό θα διατεθεί για αρκετούς σκοπούς. "Θα επενδύσουμε σε νέους ανθρώπους χρηματοδοτώντας μεταπτυχιακές σπουδές, θα δημιουργήσουμε μία startup εταιρεία προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε την ιδέα μας, θα στηρίξουμε την τοπική κοινωνία αλλά και το Πολυτεχνείο Κρήτης, προκειμένου να έρθει σύγχρονος εξοπλισμός στα εργαστήρια".

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *