ροή ειδήσεων

Ν. Σαντορινιός: Αυτό το νομοσχέδιο είναι μόνο η αρχή του ξηλώματος ενός φαύλου και νεοφιλελεύθερου κράτους, που τόσα χρόνια χτίζατε


Κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου» τοποθετήθηκε στην ολομέλεια ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, στην ομιλία του, αναφέρθηκε κυρίως στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τα νησιά και που αποτελούν αντιστάθμισμα των ελλιπών νησιωτικών πολιτικών τόσων χρόνων.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για την απαξίωση που έδειχνε τόσο καιρό, αλλά και τώρα, σε ένα νομοσχέδιο που αφορά όλους αυτούς, όπως είπε που δεν είχαν φωνή στα χρόνια του μνημονίου.

Επίθεση στην Ν.Δ.
Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί την αρχή εφαρμογής του παράλληλου προγράμματος της Κυβέρνησής μας. Είναι προφανές ότι για να καλυφθούν οι πληγές, που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις απαιτούνται περισσότερες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Εντούτοις το νομοσχέδιο αυτό αντιμετώπισε το μένος της Αντιπολίτευσης, ίσως όσο κανένα άλλο. Χάρηκε όταν πάγωσε για έναν μήνα η εισαγωγή του παράλληλου προγράμματος και μας εγκαλούσε ότι το νομοσχέδιο δεν θα είχε τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών. Σε πόση τελικά υποτέλεια έχει εκπαιδευτεί, η αντιπολίτευση, στην πλάτη μιας κοινωνίας που χειμάζεται; Το παράλληλο πρόγραμμα είναι εδώ, είναι κοστολογημένο και μία ολόκληρη κοινωνία περιμένει αυτές τις ανάσες δικαιοσύνης και κοινωνικής μέριμνας.

Για τα νησιά
«Πάντα πιστεύαμε ότι η στήριξη της νησιωτικότητας δεν αρχίζει, ούτε σταματά στις φορολογικές ελαφρύνσεις. Αυτό το νομοσχέδιο προβλέπει στην πράξη αντισταθμιστικά μέτρα για τη νησιωτικότητα που αν και την είχε ψηφίσει η αντιπολίτευση δεν την υλοποίησε ποτέ. Αυτό το νομοσχέδιο προβλέπει στην πράξη αντισταθμιστικά μέτρα για τη νησιωτικότητα, με στόχευση, όμως, στον νησιώτη και τις υπηρεσίες που απολαμβάνει.
Η ελλιπής υγειονομική κάλυψη νησιών μας είναι η αιτία για πολλές τραγωδίες, αλλά και για μία συνεχή δυσφήμηση στον τόπο μας. Παρακαλούσαμε χρόνια για έναν γιατρό στη Νίσυρο, στο Καστελόριζο, στην Κάσσο. Κάθε φορά βλέπαμε φιέστες εγκαινίων περιφερειακών πολυδύναμων ιατρείων, που όμως παρέμεναν ντουβάρια, γιατί δεν είχαν γιατρούς και δεν είχαν και προσφορά στην τοπική κοινωνία. Η υγεία των νησιών ήταν πεδίο δόξης λαμπρό για κάθε φέρελπι πολιτικάντη του παλιού πολιτικού καθεστώτος.
Για πρώτη φορά σε νομοσχέδιο κυβέρνησης υπάρχει ειδική μέριμνα για τη στελέχωση των δομών υγείας των νησιών με απλά μέτρα, όπως η αυξημένη μοριοδότηση της θητείας τους στα νησιά. Καταργείται η διάταξη με την οποία οι γιατροί, προκειμένου να ξεκινήσουν την ειδίκευσή τους, όφειλαν να έχουν ολοκληρώσει το αγροτικό τους, ρύθμιση που θα εμπλουτίσει το προσωπικό των δομών υγείας. Ενδεικτικό της νησιωτικής πρόνοιας, αλλά και της βούλησής μας για την άμεση κάλυψη των τρεχουσών αναγκών, είναι ότι δίνονται κίνητρα για να στελεχωθούν οι πολλές κενές θέσεις στα ιατρεία άγονων και νησιωτικών περιοχών.
Επιπλέον, θεσμοθετείται αυτό που οι ίδιοι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες πρότειναν σαν λύση τόσα χρόνια, δηλαδή να αναλαμβάνουν οι ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού να επιδοτούν την κάλυψη των υπαρχουσών κενών θέσεων των ιατρείων της περιφέρειας τους. Ήδη οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας με πρώτη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουν πάρει αποφάσεις επιδότησης των γιατρών στα μικρά νησιά».
«Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για τη συγκεκριμένη τροπολογία, θα σας θυμίσω ότι τα χρόνια των παχιών αγελάδων, τη δεκαετία του 2000, τότε που είχαμε λεφτά και είχαμε και τη δυνατότητα να προσλάβουμε στα νοσοκομεία, οι κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ δεν προσελάμβαναν προσωπικό, αλλά με διάφορα τερτίπια, όπως προγραμματικές συμβάσεις με τη «Γαληνός» και άλλες εταιρείες, προσλάμβαναν για οκτώ μήνες προσωπικό και ουσιαστικά οδηγούνταν με έναν έμμεσο τρόπο χρηματοδότησης της λειτουργίας του νοσοκομείου».

Παράλληλο πρόγραμμα η ουσία της Αριστεράς
Η φιλοσοφία αυτού του νομοσχεδίου κρύβει την ουσία της Αριστεράς. Τον άλλο τρόπο, δηλαδή, διοίκησης και την ταξική μας εμμονή- για την οποία μας κατηγορείτε- για όσους τόσον καιρό ήταν στο περιθώριο ενός συστήματος που κόβατε και ράβατε στα μέτρα σας. Το παράλληλο πρόγραμμα είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου σε όσους δεν έχουν φωνή και σε όσους πίστεψαν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να φέρει αλλαγές ακόμη και κάτω από το βάρος και τον εκβιασμό της υλοποίησης μίας συμφωνίας. Η αναγνώριση και θεσμοθέτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των παιδιών που δουλεύουν με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα δυόμιση εκατομμύρια ανασφάλιστους, ανεξαρτήτου προέλευσης ή εθνικότητας, για τους οποίους εξασφαλίζεται η πλήρης και ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια υγεία, είναι για μας η απόδειξη της κοινωνικής αναγκαιότητας ύπαρξης της Κυβέρνησής μας.
Αυτό το νομοσχέδιο είναι μόνο η αρχή του ξηλώματος ενός φαύλου και νεοφιλελεύθερου κράτους που τόσα χρόνια χτίζατε με ή χωρίς μνημόνια, ενός κράτους που εξυπηρετούσε μόνο τους διαπλεκόμενους και καλλιεργούσε τη διαφθορά.

stokokkino.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *