επικαιρότητα

Γερμανικός τουρισμός: Ισχυρή ανάπτυξη στις κρατήσεις πακέτων σε Κρήτη και Ρόδο τον Ιανουάριο


Η ισχυρή ανάπτυξη του Ιανουαρίου έρχεται μετά από ένα δίμηνο αρνητικής πορείας

Μείωση της ζήτησης για Τουρκία και Αίγυπτο Μεγάλη μείωση της ζήτησης για Τουρκία, Αίγυπτο και ισχυρή ανάπτυξη των κρατήσεων για Κρήτη, Κανάρια Νησιά και Βουλγαρία, κατέγραψε τον Ιανουάριο στη γερμανική αγορά η μεγάλη πλατφόρμα κρατήσεων της Γερμανίας Traveltainment.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, οι κρατήσεις για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου παρουσίασαν αύξηση 25%, σε σχέση με τα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2015. Η ισχυρή ανάπτυξη του Ιανουαρίου έρχεται μετά από ένα δίμηνο αρνητικής πορείας (-23% το Νοέμβριο και -5% το Δεκέμβριο).Ένδειξη ότι η ζήτηση στη γερμανική αγορά για διακοπές στην Ελλάδα ενισχύεται, αποτελεί και το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου, η Ρόδος παρουσιάζει ανάπτυξη 12% (είχε καταγράψει αύξηση 16% το Δεκέμβριο).Ηράκλειο και Ρόδος βρέθηκαν στην 6η και 9η θέση αντίστοιχα της κατάταξης Ιανουαρίου με τα 10 πιο περιζήτητα αεροδρόμια-προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες, βάσει των στοιχείων από τις κρατήσεις πακέτων διακοπών στη Γερμανία.Εν τω μεταξύ, η ισχυρή ζήτηση για Ισπανία απεικονίζεται στα διψήφια ποσοστά αυξήσεων στα βασικά αεροδρόμια των Καναριων σε Φουερτεβεντούρα (+27%), Las Palmas (+28%), Ν. Τενερίφη (+18%) και Arrecife (+10%).

Η Πάλμα διατήρησε την θέση της ως κορυφαίου αεροδρομίου-προορισμού με ανάπτυξη της τάξης του 8% στις κρατήσεις Ιανουαρίου, και μερίδιο 29% επί του συνόλου των κρατήσεων για τα 10 αεροδρόμια-προορισμούς.Στον αντίποδα, οι κρατήσεις στην Αττάλεια παρουσίασαν μείωση 40%, η τουρκική ριβιέρα είχε μειωμένο μερίδιο αγοράς στο top10 των προορισμών (19%), παραμένοντας ωστόσο ως το δεύτερο πιο περιζήτητο αεροδρόμιο-προορισμός. Η Ουγκάντα, το μεγαλύτερο τουριστικό αεροδρόμιο της Αιγύπτου, είχε απώλειες της τάξης του 57%, και «προσγειώθηκε» στην 7η θέση της κατάταξης.Το σύστημα Bistro της Traveltainment χρησιμοποιείται από 11.000 τουριστικά πρακτορεία της Γερμανίας για την πραγματοποίηση κρατήσεων οργανωμένων πακέτωναπό 130 τουρ οπερέιτορ, ενώ η μηχανή αναζήτησης κρατήσεων χρησιμοποιείται από περισσότερα από 350 online πρακτορεία και πόρταλ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Ήθελα να μάθω αφού η προκήρυξη 3Κ/2018 έχει δια Νόμου εξαιρεθεί από τις οποιαδήποτε εκλογές, ώστε μέσα σε ένα τρίμηνο μέχρι 10/09/2019, οι διορισμένοι να είναι στις θέσεις τους κανονικά, ο Δήμος έχει ορκίσει μόνο τους 30 οι οποίοι εργάζονται από τις αρχές του μήνα, έχουν τους υπόλοιπους σε αναμονή;

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης