ροή ειδήσεων

Τούρκοι αρπάζουν παιδιά προσφύγων στο Αιγαίο, «εισβάλλουν» στο Καστελόριζο και το Μαξίμου αισιοδοξεί


Πήρε παράταση έως τις 6 Μαρτίου για κλείσιμο των συνόρων η Ελλάδα- Η Τουρκία «φτύνει» απανθρωπιά στο Αιγαίο - Ανάβει φωτιές πολέμου - Η Ε.Ε. έχει προτεραιότητα το Brexit και το Μαξίμου ψάχνει να βρει τι θα διαρρεύσει ως κυβερνητική επιτυχία!


Παρά την αγωνία του Μαξίμου να μεταδώσει... θετικές ειδήσεις για τις «επιδόσεις» του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής, η Ε.Ε. έχει προτεραιότητα το brexit και όχι την Ελλάδα. Μακάρι να είχε την τόλμη η κυβέρνηση να επικοινωνήσει σε πολιτικό επίπεδο - δίχως κομματικές εμμονές- τα εγκλήματα που εξελίσσονται στο Αιγαίο! Όχι πως θα άλλαζε χαρτί η «τράπουλα» των Ευρωπαίων... αλλά θα ήταν ένα βήμα για εμάς!


Μεταξύ «σφύρας και άκμονος», η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ανακουφισμένη μετά την διαβεβαίωση των ισχυρών - «ιντριγκαδόρων» της Ε.Ε. πως:


- Δεν κινδυνεύει με έξοδο από την Σένγκεν λόγω... πρότερης «απειθαρχίας» στο προσφυγικό και πως

-...θα περιοριστεί η προσφυγική και μεταναστευτική ροή μέσω Τουρκίας (αυτός άλλωστε δεν είναι ο βασικός πυλώνας με τον οποίον έκανε τις υπόγειες διαπραγματεύσεις του η «επικεφαλίδα» της ΕΕ; Δείτε ΕΔΩ).

Για ένα δεκαπενθήμερο μας δόθηκε παράταση στην επανεξέταση εξόδου ή μη από τη Σένγκεν.

Η Ευρώπη της Μέρκελ και των υπολοίπων, μας δίνουν δικαίωμα «Εθνικής Ανάσας» μέχρι τις 6 Μαρτίου 2016. Μετά πάλι θα επανεξεταστεί η χώρα μας από την «εντατική»της ΕΕ με νέα Σύνοδο Κορυφής. Και βλέπουμε.

Ως φαίνεται, αυτός ο εκβιασμός θα κρατήσει για καιρό.

Κι αυτή η «ανάσα» δόθηκε λόγω «brexit» και όχι γιατί δείξαμε ότι «είμαστε καλά παιδιά» με τα hotspots....

Κάποιος να μαζέψει το Μαξίμου!

Το Μαξίμου έσπευσε να διαρρεύσει τις αγωνιώδεις προσπάθειας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ασκήσει βέτο στις προθέσεις των Ευρωπαίων.

Εντάξει, ας πούμε ότι το πέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας. Και;

Το αποτέλεσμα ποιο είναι; (σ.σ., κυνικό το ερώτημα είναι η αλήθεια, αλλά με ανάλογο κυνικό ερώτημα δεν επιβιώνουμε τόσα χρόνια στην κρίση ανεξαρτήτως κομματικής φορεσιάς;)

Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Την ώρα που το Μαξίμου αγωνιούσε να επικοινωνήσει το «ρωμαλέο κυβερνητικό σθένος» επί του προσφυγικού, την ίδια ώρα στο Αιγαίο γινόταν πάρτι επί των ορέξεων της... «εκδιδομένης γυναικός». Γινόταν πάρτι σε βάρος της πολλαπλά βιασμένης ανθρωπότητας.

Η Τουρκία «γλεντούσε» την αρπαγή παιδιών από τα χέρια προσφύγων κι έκανε «πάρτι» στο Καστελόριζο!

Και σε αυτήν την Σύνοδο Κορυφής, προτεραιότητα δεν ήταν η Ελλάδα και τα «πάθη» της, αλλά τα σχέδια της ΕΕ (βλέπε Μέρκελ, Κάμερον και Ερντογάν).

Τι κι αν βρισκόμαστε στο «μάτι του κυκλώνα», δηλαδή: από τη μία η γειτονιά του Βορρά ή αλλιώς η Ομάδα Visegrad που έχει σηκώσει το δικό της «μπαϊράκι» στην ΕΕ, από την άλλη η Ιταλία με τον πρωθυπουργό της Ματέο Ρέντσι και τις ηγετικές του διεκδικήσεις - σε επίπεδο ΕΕ - έναντι της Άνγκελα Μέρκελ, από την άλλη η φωτιά... και από την άλλη η Τουρκία με τα αισχρά της παιχνίδια σε Εθνικό - και μη - επίπεδο.

Αφού το ΝΑΤΟ εγκαθιδρύθηκε στο Αιγαίο, έχει τελειώσει η ιστορία. Από κει και πέρα είναι υπόθεση άλλων στο τι θα αποφασίσουν για εμάς.

Εμείς απλά... παριστάμεθα.

Δυστυχώς!

newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *